Η απολύμανση της μπανιέρας δεν είναι η πιο ευχάριστη δουλειά σε ένα νοικοκυριό, αλλά είναι απαραίτητο να γίνεται σε καθημερινή βάση για να μείνουμε μακριά από τα μικρόβια και άλλες βρωμιές. Μπορεί να είναι το μέρος που καθαριζομαστε ωστόσο ακόμα και αν την πλένετε τακτικά, μπορεί να παραμένει βρόμικη. 


Για να την διατηρήσετε καθαρή χρειάζεστε συγκεκριμένους μεθόδους. Μην ανησυχείτε… τους αναφέρουμε όλους σε αυτό εδώ το άρθρο.


 Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 6 απλούς, εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να απολυμάνετε την μπανιέρα σας. Διαβάστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε τα μυστικά πού θα σάς βοηθήσουν να διατηρήσετε την μπανιέρα σας  όμορφη, λαμπερή και πάνω από όλα καθαρή.


Βήμα 1 (νερό και βόρακας)

Τι είναι ο βόρακας; Πως χρησιμοποιείτε ως φυσικό καθαριστικό μπάνιου;

Ο πρώτος τρόπος για την απολύμανση της μπανιέρας είναι εύκολος. Δημιουργήστε ένα μείγμα από νερό και βόρακα, και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια απλώστε το παχύρευστο μείγμα  σε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας. Το μυστικό σε αυτόν τον τρόπο είναι φυσικά ο βόρακας, για τις λευκαντικές, καθαριστικές,  και αποσμητικές του ιδιότητες.


Ο βόρακας επίσης αφαιρεί σημάδια, καθαρίζει γενικά όλες τις επιφάνειες, εξουδετερώνει οσμές, εξαλείφει την μούχλα και  αντιμετωπίζει τους μύκητες. Για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό της μπανιέρας μπορείτε να προσθέσετε και απορυπαντικό πιάτων. 



Βημα 2 (λευκό ξίδι)

Λευκό Ξύδι: Ιδιότητες και χρήση στο μπάνιο. Tips για καθαριόοτητα της μπανιέρας!

Ένας άλλος εξίσου αποτελεσματικός τρόπος  να καθαρίσετε την μπανιέρα σας ειναι το ξύδι. Το ξύδι λευκαίνει όλες τις επιφάνειες και εχει και απολυμαντικές ιδιότητες. Το ξύδι είναι ένα μη τοξικό καθαριστικό. Η απολύμανση με λευκό ξύδι αποτελεί επίσης  και ένα φυσικό τρόπο καθαρισμού. Κάποιες από τις ιδιότητες του λευκού ξυδιού ειναι:


Αντιμετώπιση οσμών

Επίσης το ξύδι βοηθάει στην καταπολέμηση των αλάτων, γιατί περιέχει τα φυσικά οξέα που μπορούν να διασπάσουν την μούχλα και τα άλατα.  


Διαδικασία:

Βυθίστε ένα σφουγγάρι σε ενα μπολ με λευκό ξύδι και τρίψτε την επιφάνεια της μπανιέρας σας. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!


Βήμα 3 (χυμός με λεμόνι και αλάτι)

Χυμός λεμόνι και αλάτι για φυσικό καθάρισμα της μπανιέρας και του μπάνιου! Συνταγές με φυσικά προϊόντα!


Αν η μπανιέρα σας έχει σκουριά μπορείτε να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά με χυμό λεμονιού και αλάτι.


Ψεκάστε  την μπανιέρα σας με χυμό λεμονιού, αφήστε να δράσει για 20 λεπτά, και στην συνέχεια ψεκάστε ξανά με αλατόνερο σε όλη την επιφάνεια της. Αφήστε για 10 ακόμη λεπτά και στην συνέχεια με ένα σφουγγάρι τρίψτε την μπανιέρα. Αν η σκουριά επιμένει να υπάρχει επαναλάβετε ξανά την διαδικασία. Ο τρόπος αυτός είναι εντελώς φυσικός. 



Βημα 4 (shampoo)

Σαμπουάν: Πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Γυάλισμα μπάνιου με σαμπουάν!


Για τον πιο αποτελεσματικό καθαρισμό μπανιέρας, χρησιμοποιήστε shampoo. Tο shampoo είναι ένα φθηνό αλλά και  αποτελεσματικό προϊόν για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας.  Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα super market και σε μεγάλες ποσότητες. Με την χρήση shampoo η μπανιερα σας θα λάμψει! Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τον νιπτήρα και την τουαλέτα.



Βήμα 5 ( Μαγειρική σόδα και σαπούνι )

Μαγειρική Σόδα: Συνταγές για φυσικό καθάρισμα μπάνιου.


Ένας ακόμα τρόπος, από τους πιο αποτελεσματικούς στον καθαρισμό της μπανιέρας σας είναι η χρήση ενός μίγματος  μαγειρικής σόδας και σαπουνιού. Ανακατέψτε το μείγμα και απλώστε το σε όλη την μπανιέρα. Μπορείτε να  επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε εβδομάδα για μια λαμπερή και πεντακάθαρη μπανιέρα.


Η σόδα θα απομακρύνει τους δύσκολους  λεκέδες και το σαπούνι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των μικροβίων.


Βήμα 6 ( αποτελεσματική συνταγή)


Αυτός ο τρόπος είναι κατάλληλος για την λεύκανση της μπανιέρας σας. Με τα χρόνια τα μόρια νερού ενώνονται με το σαπούνι και σχηματίζεται στην επιφάνεια της μπανιέρας ένα στρώμα βρωμιάς, το οποίο όλοι συχαινόμαστε. Για να καθαρίσουμε την μπανιέρα μας από τα υπολείμματα βρωμιάς που αφήνει το σαπούνι μπορούμε να εφαρμόσουμε μια αποτελεσματική συνταγή. 


Αγοράστε ένα μπουκάλι σπρέι και βάλτε μέσα στο μπουκάλι μισό φλιτζάνι ξύδι και ενα φλιτζάνι λεμόνι, ανακατέψτε το μείγμα και ψεκάστε σε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας. Τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα εκπληκτικά! 


Προσοχή! Ο τρόπος αυτός εχει αποτελέσματα κυρίος σε μπανιέρες πορσελάνης.


Συμπέρασμα 

 Η καθαριότητα της μπανιέρας είναι μια πολύ σημαντική δουλειά που δεν πρέπει να παραβλέπεται από κανέναν. Όπως καταλαβαίνουμε και απο τα παραπάνω υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσουμε, να απολυμάνουμε  αλλά και να  αφαιρέσουμε σημάδια και σκουριά από την μπανιέρα μας. Αρκεί να διαλέξετε έναν από αυτούς!