Το πιό συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο μπάνιο μας είναι η μούχλα. Η μούχλα εμφανίζεται πιό συχνά στην επιφάνεια της μπανιέρας λόγω αυξημένης υγρασίας. Ωστόσο, η μούχλα στον τοίχο είναι επίσης συχνή, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει εξαερισμός. Eίναι επικίνδυνη για την υγεία, γι’ αυτό δεν πρέπει να την αφήνουμε να υπάρχει στο χώρο. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερουμε 7 αποτελεσματικούς τρόπους για να απομακρύνετε την μούχλα από το μπάνιο σας.



Καθαρισμός αρμών  

Πως να καθαρίσω τους αρμούς στα πλακάκια; Μούχλα στους αρμούς- τρόποι αντιμετώπισης

  Ο καθαρισμός των αρμών από την μούχλα είναι μια δύσκολη δουλειά. Όταν αρχίσει να εμφανίζεται μούχλα στους αρμούς σημαίνει ότι ο χώρος δεν αερίζεται καλά. Ένας απλός τρόπος για να απαλαχθούμε από την μούχλα στους αρμούς είναι η μαγειρική σόδα. Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας με νερό και λεμόνι ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει πηχτό, και απλώστε το μείγμα στους αρμούς. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 25 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! 



Καθαριστικό για μούχλα στο μπάνιο

Ειδικό καθαριστικό για μούχλα στο μπάνιο και για αντιμετώπιση της μυρωδιάς της μούχλας

  Αν δοκιμάσατε πολλούς τρόπους για να απαλλαγείτε από την μούχλα και τίποτα δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα τότε πρέπει να δοκιμάσετε ειδικά καθαριστικά για την μούχλα. Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία καθαριστικών που καταπολεμούν και απομακρύνουν την μούχλα από οποιοδήποτε μέρος του μπάνιου σας. Από την μπανιέρα, από τον τοίχο και από την λεκάνη. Ψεκάστε με άφθονο προϊόν τις επιφάνειες που έχουν μούχλα, αφήστε το να δράσει και έπειτα ξεπλύνετε.



Καθαρισμός της μούχλας με χλωρίνη  

  Ένας ακόμα τρόπος για να απομακρύνετε την μούχλα από το μπάνιο σας είναι ο καθαρισμός με χλωρίνη. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι αφού πρώτα το έχετε μουλιάσει σε χλωρίνη στα σημεία που εμφανίζεται η μούχλα. Η χλωρίνη θα διασπάσει την μούχλα και θα την αφαιρέσει από το σημείο. Η χλωρίνη για οικιακή χρήση περιέχει υποχλωριώδες νάτριο, πού την κάνει αρκετά δραστική απέναντι στην μούχλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για να καθαρίσει όλες τις επιφάνειες του σπιτιού,  και ιδιαίτερα τα σημεία που έχουν μούχλα.


Προσοχή

  Η χλωρίνη είναι ένα επικίνδυνο υγρό που μπορεί να προκαλέσει αναθυμιάσεις, βήχα, ερεθισμό στην μύτη και τα μάτια μέχρι και πνευμονία, αν αναμιχθεί με άλλα καθαριστικά μπάνιου. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά!


Χλωρίνη στο μπάνιο: Πως μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να απομακρύνω την μούχλα; Τι πρέπει να προσέχω με την χλωρίνη;


Μόνωση για μούχλα

  Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στο μπάνιο τους ειναι η μούχλα στο ταβάνι. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω της αυξημένης υγρασίας στο χώρο αλλά και από τους υδρατμούς. Μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί με μονωτικά προστατευτικά υλικά. Με την εφαρμογή αυτών των μονοτικών το ταβάνι του μπάνιου δεν υγραίνεται, και έτσι δεν δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μούχλας. Ένα επίσης μεγάλο    πλεονέκτημα που προσφέρει η μόνωση στο ταβάνι είναι η αποφυγή ξεφλουδίσματος του χρώματος.


Μούχλα στο ταβάνι: Μόνωση και τρόποι να καθαρίσω τον τοίχο από την μούχλα και την κακοσμία


Αντιμουχλικά χρώματα

  Η μούχλα στον τοίχο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους είτε σε υγρασία ή σε σωληνώσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί καλά στο πίσω μέρος του τοίχου. Ο τρόπος που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κάτι τέτοιο είναι το βάψιμο του τοίχου με αντιμουχλικό χρώμα. Ξεκινήστε με το καθάρισμα του τοίχου προσεκτικά και σχολαστικά. Στην συνέχεια αφήστε την περιοχή που θέλετε να βάψετε να στεγνώσει για ώρες. Έπειτα εφαρμόστε το αντιμουχλικό χρώμα στην επιφάνεια του τοίχου, και αφήστε το σημείο να στεγνώσει καλά. Μετά από αυτή την διαδικασία η μούχλα δεν θα αναπτυχθεί ξανά στο σημείο.



Υπεροξείδιο του υδρογόνου

  Ένας καλος τρόπος αφαίρεσης της μούχλας είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Βάλτε σε ένα μπουκάλι-σπρέι το υπεροξειδιο και ψεκάστε τις μουχλιασμένες περιοχές. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτα.Το υπεροξείδιο σκοτώνει την μούχλα πολύ γρήγορα. Αν δεν έχει τέλειο αποτέλεσμα με την πρώτη φορά επαναλάβετε την διαδικασία. 


Απορρυπαντικό

Tips για την απομάκρυνση μούχλας με απορρυπαντικό ρούχων και καυτό νερό

  Το απορρυπαντικό είναι επίσης μια καλή λύση για να αντιμετωπίσετε την μούχλα στο μπάνιο. Βάλτε σε ένα μπολ καυτό νερό και ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στις μουχλιασμένες επιφάνειες και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά.   


Συμπέρασμα 

  Η μούχλα είναι αντιαισθητική στην οψή, μυρίζει άσχημα, και το σημαντικότερο είναι πολύ επικίνδυνη για της υγεία μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε μούχλα σε ένα χώρο, πρέπει πάντα να την αφαιρούμε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την εμφάνιση μούχλας στο μπάνιο μας χωρίς να δαπανήσουμε πολλά χρήματα.