Xρησιμοποιώντας μπιντέ μετά την τουαλέτα είναι ίσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους θεραπείας για αιμορροΐδες ο οποίος δίνει άμεση ανακούφιση πόνου απο αιμορροΐδες. Το PopoVrisaki είναι ένα σύστημα μπιντέ που μπορεί να εγκατασταθεί στο μπάνιο σας μέσα σε μόλις 5 λεπτά, δεν πιάνει καθόλου χώρο και μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε οριστική λύση στις αιμορροΐδες. Η χρήση μπιντέ για τον καθαρισμό της επίμαχης περιοχής μετά την τουαλέτα είναι αναμφισβήτητα η πιο υγιεινή συνήθεια σαφώς ανώτερη από την χρήση χαρτιού υγείας.

 

 

θεραπεία για αιμορροΐδες χρηση μπιντέ θεραπεία για αιμορροΐδες

 

 

 

 

Αιμορροΐδες


Η πλειοψηφία των ανθρώπων πάσχει από αιμορροΐδες σε κάποια φάση της ζωής τους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν εξηγώντας ακριβώς τι είναι οι αιμορροΐδες, ποια είναι τα συμπτώματα με τα οποία αναγνωρίζονται, ποιά τα αίτια που τις προκαλούν, τι μπορούμε να κάνουμε για την πρόληψη αλλά και ποιά είναι η πιο αποδοτική θεραπεία για αιμορροΐδες.

χρηση μπιντέ

Αιμορροϊδες - Τι Είναι


Οι αιμορροΐδες είναι κάτι που έχουμε όλοι στο σώμα μας, γεννιόμαστε με αυτές, είναι ένα σύμπλεγμα αγγείων και αρτηριών μέσω των οποίων τροφοδοτείται αίμα στον πρωκτό μας. Ο λόγος που υπάρχουν είναι έτσι ώστε να λειτουργούν σαν προστασία του εντερικού τοιχώματος. H αιμορροϊδοπάθεια πού είναι κοινά γνωστή ως αιμορροΐδες αναφέρεται στην κατάσταση κατά την οποία υπάρχει ερεθισμός και διόγκωση αυτών των αγγείων η οποία γίνεται αντιληπτή λόγω του πόνου στην περιοχή του πρωκτού. Κλινικά η μορφολογία των αιμορροΐδων μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις βαθμούς/κατηγορίες:

 

Πρώτου βαθμού

Πρώτου βαθμού είναι επίσης γνωστές ως εσωτερικές αιμορροΐδες, Ο λόγος είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκονται ολοκληρωτικά εντός του πρωκτού.

 

Δεύτερου βαθμού

Δευτέρου βαθμού μπορεί και αυτές να θεωρηθούν ως εσωτερικές και διαφέρουν από αυτές του πρώτου βαθμού μόνο στο ότι αιμορραγούν.

 

Τρίτου βαθμού

Από τον τρίτο βαθμό και πάνω θεωρούνται εξωτερικές αιμορροΐδες μιας και μέρος αυτών μπορεί να εμφανιστεί εκτός του πρωκτού.

 

Τέταρτου βαθμού

Σε αυτό το βαθμό για αιμορροΐδες είναι εντελώς και μονίμως εξωτερικές προκαλώντας συνεχώς πόνο όταν έρχονται σε επαφή με εσώρουχο, σκληρό κάθισμα ή και χαρτί υγείας. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και οι θρομβώσεις σε αιμορροΐδες όπου αίμα μαζεύεται σε μία εξωτερική φλέβα και δημιουργεί αισθητό πόνο.

 

χρηση μπιντέ

Αιμορροϊδες - Συμπτώματα


Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων ποικίλουν και πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί έτσι ώστε να μην τα μπλέξουμε με συμπτώματα άλλων σοβαρών παθήσεων, όπως πολύποδες και καρκίνος του εντέρου.

Τα πιο τυπικά συμπτώματα αιμορροΐδων είναι:

 

Αιμορραγία

Αιμορραγία μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια αφόδευσης ή να εντοπιστούν μικρές σταγόνες αίματος πάνω στο χαρτί υγείας μετά το σκούπισμα. Σε πολλές περιπτώσεις η αιμορραγία δεν συνοδεύεται από πόνο και γίνεται αντιληπτή μόνο σε δεύτερο χρόνο.

 

Φαγούρα (κνησμός)

Αυτό είναι το πιο σύνηθες απο τα συμπτώματα αιμορροΐδων, ο κνησμός γίνεται αισθητός γύρω από την περιοχή του πρωκτού και η δύναμη με την οποία γίνεται αισθητός διαφέρει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως βελτιώνεται μετά το μπάνιο και χειροτερεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας οσο η περιοχή δεν έρχεται σε επαφή με νερό.

 

Πόνος

Ο πόνος δεν είναι κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις περιπτώσεις και συνήθως εξαρτάται από από την κλινική μορφολογία, όσο υψηλότερος βαθμός τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να υπάρχει και πόνος.

 

Διόγκωση περιοχής πρωκτού

Aυτό είναι ένα κοινό σύμπτωμα μιας και αυτό που χαρακτηρίζει την αιμορροϊδοπάθεια, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι η διόγκωση των φλεβών και αρτηριών γύρω από την περιοχή.

 

Αποβολή βλέννης

Αυτό είναι ένα από τα λιγότερο αναφερθέντα συμπτώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμβαίνει συχνά απλώς είναι δύσκολη η αντίληψη του. Κάποιες φορές βλέννη μπορεί να εντοπιστεί μετά την αφόδευση ή πάνω στο εσώρουχο.
 

χρηση μπιντέ

Αιμορροϊδες - Αιτία


Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς για την πάθηση των αιμορροΐδων, είναι ότι δεν υπάρχει 100% κλινικά αποδεδειγμένη συσχέτιση μίας συγκεκριμένης αιτίας η οποία τις προκαλεί αλλά πρόκειται συνήθως για ένα συνδυασμό από διάφορους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην διόγκωση των φλεβών.

Κάποιες από τις κυριότερες αιτίες είναι οι εξής:

 

Άγχος

Το άγχος συχνά αναφέρεται ως μία από τις πιο βασικές αιτίες μιας και αλλάζει τη συχνότητα σπασμών στο στομάχι μας με αποτέλεσμα να αλλάζει και τη συχνότητα με την οποία επισκεπτόμαστε την τουαλέτα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί κλινικά δεδομένου ότι το άγχος δεν μπορεί να μετρηθεί αλλά είναι κοινώς αποδεκτό από τους Ιατρικούς κύκλους ότι είναι ένας σημαντικός συμβάλλων παράγοντας.

 

Δυσκοιλιότητα ή Διάρροια

Όσο αντιδιαμετρικά αντίθετες και να ακούγονται αυτές οι δύο παθήσεις έχουν πάνω-κάτω την ίδια επίπτωση στις αιμορροΐδικές φλέβες. Η συχνή επίσκεψη στην τουαλέτα που κατά συνέπεια φέρνει τη συχνή συστολή και διαστολή των αιμορροΐδικών φλεβών συμβάλει στην περαιτέρω διόγκωση αυτών. Από την άλλη η μη καθημερινή επίσκεψη στην τουαλέτα δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στην περιοχή κατά την διάρκεια της αφόδευσης. Η υψηλότερη πίεση μπορεί να δημιουργήσει ενόχληση στις φλέβες και εκδορές που με τη σειρά τους οδηγούν στην αιμορροϊδοπάθεια.

 

Υπέρβαρος - Γυμναστική

Αυτή είναι μία από τις αιτίες που θα ακούσουμε πάρα πολλές φορές αλλά η αλήθεια είναι ότι Ιατρικές απόψεις είναι διχασμένες πάνω σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν Ιατρικές έρευνες που έχουν αποδείξει πως δεν υπάρχει συσχετισμός με το βάρος η με το πόσο συχνά γυμνάζεται κανείς και το αν πάσχει από αιμορροϊδοπάθεια. Περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να δούμε σε αυτό το peer-reviewed medical journal on Risk Factors for Hemorrhoids. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αν και δεν μπορεί να αποδειχτεί κλινικά ότι το περιττό βάρος συμβάλλει καλό είναι να μην έχουμε περιττά κιλά γιατί έτσι δημιουργούμε μεγαλύτερη πίεση στην περιοχή του πρωκτού όταν καθόμαστε.

 

Εγκυμοσύνη

Τέλος η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας και να κρατήσει αρκετούς μήνες, σε πολλές περιπτώσεις για πάρα πολύ μετά το τέλος της εγκυμοσύνης.
 

χρηση μπιντέ

Αιμορροϊδες - Πρόληψη


Ύπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος προληπτικά τα οποία συμβάλλουν θετικά στο να μην διογκώνονται οι φλέβες και να αποφεύγονται επεισόδια έξαρσης

 

Φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες

Φρούτα λαχανικά και δημητριακά είναι πάνω από όλα καλά για την καθημερινή μας διατροφή αλλά και βοηθούν στην τακτική και ομαλή αφόδευση.

 

Νερό

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μπορεί να δημιούργησει δυσκοιλιότητα είναι η χαμηλή κατανάλωση νερού. Υπολογίζεται ότι ένας ενήλικας πρέπει να καταναλώνει περίπου 3 λίτρα νερό την ημέρα.

 

Μη αναβολή τουαλέτας

Πολλές φορές η καθημερινότητα είναι αυτή που ορίζει το πότε μπορούμε να πάμε στην τουαλέτα αλλά δυστυχώς πρέπει να απαντάμε στα μηνύματα της φύσης όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αναβάλλοντας την επίσκεψή μας στην τουαλέτα την ώρα που οργανισμός το ζητάει μπορεί να αλλάξει το ρολόι των σπασμών του παχέος εντέρου προκαλώντας δυσκοιλιότητα.

 

Επικαθήμενη εργασία

Είναι αλήθεια της σημερινής πραγματικότητας ότι όσοι δουλεύουν σε γραφείο κάθονται σε μία καρέκλα για εκτεταμένο χρονικό διάστημα κάθε ημέρα. Εάν αυτό το κάθισμα δεν είναι βολικό (ξύλινο κάθισμα για παράδειγμα) αυτό μπορεί να αυξήσει την πίεση πάνω στις φλέβες.

 

Καθαριότητα της περιοχής

Η χρήση μπιντέ μας επιτρέπει να κρατήσουμε την περιοχή καθαρή μετά την τουαλέτα, φρέσκο τρεχούμενο νερό μας δίνει αίσθηση υγιεινής και καθαριότητας αλλά και ανακουφίζει την περιοχή από πιθανό κνησμό ή και πόνο που δημιουργούν οι αιμορροΐδες. Επίσης το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας μειώνει τον ερεθισμό που δημιουργεί η τριβή του στεγνού χαρτιού έναντι των φλεβών.

 

χρηση μπιντέ

Αιμορροϊδες - Θεραπεία


Προτού μιλήσουμε για τη θεραπεία είναι καλό να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση λέγοντας ότι τα συμπτώματα και η θεραπεία θα πρέπει να διαγνώστουν και να αποφασίστουν από γιατρό και όχι από τον ασθενή. Πολλά από τα συμπτώματα ταυτίζονται και με άλλες πολύ πιο σοβαρές ασθένειες που μόνο ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει όπως επίσης και η θεραπεία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη μας, μπορούμε να χωρίσουμε τους τρόπους θεραπείας σε δύο κατηγορίες:

 

Φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες

Στη φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες περιλαμβάνονται διάφοροι τρόποι συντηρητικής αντιμετώπισης πολλούς από τους οποίους αναφέραμε παραπάνω ως πρόληψη. Δηλαδή υγιεινή διατροφή, αποφεύγουμε παραπάνω βάρος, επισκεπτόμαστε τουαλέτα συχνά και καταναλώνουμε αρκετά υγρά. Τέλος ο τρόπος καθαριότητας που χρησιμοποιούμε μετά τη χρήση τουαλέτας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να αποφεύγονται περαιτέρω μολύνσεις αλλά και να νιώθουμε ανακούφιση το φρέσκο τρεχούμενο νερό έρχεται σε επαφή με τις φλέβες. Η χρήση μπιντέ μετά την τουαλέτα μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων στο σπίτι. Επίσης είναι μία πολύ οικονομική λύση, το PopoVrisaki κοστίζει €29.90 και €39.90 αντίστοιχα, με δωρεάν μεταφορικά για όλη την Ελλάδα, έρχεται με ένα ή δύο χρόνια γραπτής εγγύησης, ανάλογα με το μοντέλο. Δες τα μοντέλα μας στην ιστοσελίδα μας www.popovrisaki.gr

 

Φαρμακευτική ή Χειρουργική αντιμετώπιση

Υπάρχουν διάφορες αλοιφές αλλά και φαρμακευτικές αγωγές που μπορούν να αγοραστούν στο φαρμακείο ή να συνταγογραφηθούν από γιατρό για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Τέλος σε ακραίες περιπτώσεις υπάρχει και η πιθανότητα της χειρουργικής αφαίρεσης.