Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε. Ωστόσο υπάρχει ένας τρόπος να το κάνουμε ακόμα πιο χαλαρωτικό με την προσθήκη φυτών εσωτερικού χώρου. Μας επιτρέπει όμως η υγρασία να επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο; Μπορούμε να τοποθετήσουμε φυτά σε μπάνιο χωρίς παράθυρο;


   Η απάντηση είναι ΝΑΙ καθώς υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που τραβάνε την υγρασία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται το μπάνιο να διαθετει παράθυρο έτσι ώστε να εισέρχεται το φυσικό φώς του ήλιου και τότε μπορούμε να κάνουμε το μπάνιο μια πραγματική όαση. Μπορείτε να προμηθευτείτε μικ΄ρα γλαστράκια και μικρά φυτά για το μπάνιο είτε αν έχετε μεγαλύτερο χώρο να αγοράσετε γλάστρες με φυτά κατάλληλα για το χώρο του μπάνιου. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε ποια είναι αυτά τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου που θα δώσουν μία “πράσινη” πινελιά στο μπάνιο σας.


Ορχιδέες

Ορχιδέες εσωτερικού χώρου, φροντίδα ορχιδέας και μίνι ορχιδέες για διακόσμηση πολύχρωμες

  Φυτά όπως οι ορχιδέες είναι κατάλληλα για των χώρο της κουζίνας αλλά και του μπάνιου. Η ορχιδέα ταιριάζει απίστευτα κοντά στον νιπτήρα και θα δώσει στο μπάνιο σας μια νότα πολυτέλειας. Δεν χρειάζεται πολύ φροντίδα και ταιριάζει ακόμα περισσότερο σε λευκά μπάνια καθώς δίνει μια κομψή και όμορφη αισθητική στο χώρο. Ακόμα καλύτερη επιλογή είναι οι μίνι ορχιδέες όπου η φροντίδα μίνι ορχιδέας είναι απλή και εύκολη.



Κισσός

  Ο Κισσός είναι το κατάλληλο φυτό για το μπάνιο σας. Ο κισσός είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και αναρριχώμενο φυτό που πραγματικά μετατρέπει το μπάνιο σε ένα φυσικό τοπίο. Επίσης αντέχει τις χαμηλές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να έχει το μπάνιο. Το φυτό αυτό δεν έχει ανάγκη από καλλιεργητική φροντίδα αλλά χρειάζεται συχνό πότισμα. Ο κισσός μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από την μπανιέρα χάρις την γρήγορη ανάπτυξη και την έντονη πρασινάδα του. Θα δώσει την αίσθηση ενός τροπικού μέρος!



Φτέρη

 

Φτέρη ένα καταπράσινο φυτό με καταπράσινα φύλλα , έντονα χρώματα, ιδιαίτερη αισθητική και τάση για διακόσμηση χώρου

 

  Η φτέρη είναι ένα καταπράσινο φυτό και μια πολύ καλή επιλογή για το μπάνιο σας. Είναι αρκετά δημοφιλής για τις διακοσμητικές της ιδιότητες. Η φτέρη δεν ειναι ενα ανθοφόρο φυτό αλλά έχει πανέμορφα, λαμπερά και  καταπράσινα φύλλα. Ταιριάζει να τοποθετηθεί σε κρεμαστές και γλάστρες σε όποιο σήμειο του μπάνιου εσείς προτιμάτε. Ανήκει επίσης στα τροπικά φυτά και αναπτύσσεται σε ζεστά και υγρά μέρη οπότε το μπάνιο αποτελεί το κατάλληλο μέρος για το φυτό αυτό. 



Aloe vera

  H Aloe vera είναι ένα όμορφο διακοσμητικό φυτό που ταιριάζει πολύ στο μπάνιο. Έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως αθάνατο φυτό διότι δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου φροντίδα, παρά μόνο φυσικό φώς έτσι ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί. Η aloe vera περιέχει ένα παχύρευστο τζελ κατάλληλο για την  αντιμετώπιση εγκαυμάτων αλλά και άλλων δερματικών παθήσεων και μπορείτε εύκολα να φτιάξετε κρέμα από αλόη βέρα και να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές της στο δέρμα.  



Τεχνητά φυτά: Μπάνιο χωρίς παράθυρο!

 

Ψεύτικα φυτά που μοιάζουν σαν αληθινά και τεχνητά φυτά εξαιρετικής ποιότητας για την διακόσμηση ενός κλειστού χώρου χωρίς παράθυρα όπως μπάνιο χωρίς παράθυρο

 

  Σε περίπτωση που το μπάνιο σας δεν διαθέτει κάποιο παράθυρο έτσι ώστε να μπαίνει το φώς του ήλιου αλλά ούτε έχετε και χρόνο για την περιποίηση και την φροντίδα των φυτών… μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι πλέον για να κάνετε το μπάνιο σας πιο φυσικό. Μπορείτε να προσθέσετε ψεύτικα λουλούδια για το μπάνιο αλλά και άλλα τεχνητά φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορείτε επίσης να βρείτε φυτά για το μπάνιο χωρίς φως , κρεμαστά φυτά και τεχνητά δεντράκια.  



Φυτά στα ράφια

  Άλλος ένας τρόπος για να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει πιο φυσικό είναι μικρά φυτά στα ράφια του μπάνιου. Στα περισσότερα μπάνια υπάρχουν ράφια,  οπότε μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε φυτά όπως καλαθέα, βιγόνια, δράκαινα και άλλα. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε και άλλα διακοσμητικά μαζί με τα φυτά όπως πέτρες και μικρά βότσαλα.



Φυτά σε μικρά γυάλινα ποτήρια

  Μια μικρή φυσική πινελιά στο μπάνιο σας θα ήταν λουλούδια σε γυάλινα ποτήρια είτε φυσικά είτε τεχνητά. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε διάφορα μέρη στο μπάνιο μέσα στα ντουλάπια, στα ράφια, πάνω από την μπανιέρα, στο παράθυρο εάν υπάρχει, και σε άλλα μέρη που εσείς θέλετε.    


Αναρριχώμενα φυτά 

 

Αναρριχώμενα φυτά για την διακόσμηση τοίχου που στολίζουν τον τοίχο με φυσικά χρώματα και δημιουργούν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον

 

  Η πιο συχνή επιλογή για ένα φυσικό μπάνιο είναι τα αναρριχώμενα φυτά όπως βουκαμβίλια, κίτρινο γιασεμί, στεφανωτή, γλυσίνια και άλλα. Μπορείτε να αγοράσετε μια ξύλινη σκάλα η μια καλαμωτή μικρού μεγέθους και να την τοποθετήσετε πάνω από την μπανιέρα. Στην συνέχεια τοποθετήστε το φυτό πάνω στην ξύλινη σκάλα η την καλαμωτή και αυτό με τον καιρό θα μεγαλώσει και θα δώσει την τέλεια φυσική ομορφιά στο μπάνιο σας.


Συμπέρασμα 

  Το μπάνιο θα πρέπει να είναι ένας ευχάριστος, ζεστός αλλά και καλά διακοσμημένος χώρος. Αν έχετε στο μυαλό σας μια φυσική διακόσμηση μπάνιου υπάρχουν πολλές επιλογές και διάφορα φυτά που μπορείτε να τοποθετήσετε έτσι ώστε να δείχνει πιο φυσικό. Κάποια από αυτά είναι φυτά εσωτερικού χώρου (αν υπάρχει παράθυρο), τεχνητά φυτα για διακόσμηση, λουλούδια σε ποτήρια και φυσικά αναρριχώμενα φυτά.