Το PopoVrisaki είναι απαραίτητο αξεσουάρ κάθε λεκάνης τουαλέτας μπορεί να μειώσει το κόστος στο χαρτί υγείας εως και 90% και δεν πρέπει να λείπει από το Ελληνικό μπάνιο. Εγκαθίσταται σε 5 λεπτά χωρίς βοήθεια από υδραυλικό.

 

 

θεραπεία για αιμορροΐδες χρηση μπιντέ θεραπεία για αιμορροΐδες

 

 

 

Ας δούμε λοιπόν τις επιλογές που έχει κάποιος όσον αφορά τη λεκάνη τουαλέτας: Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο βασικά αξεσουάρ μπάνιου και η επιλογή του πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά.

 

τετραγωνη λεκανη

 

Σχέδιο

Ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι τι σχέδιο Θα θέλαμε να έχει η λεκάνη μας. Αυτό μπορούμε να το αποφασίσουμε αφού λάβουμε υπόψη μας γενική εμφάνιση της τουαλέτας μας. Θα είναι σωστό αν η τουαλέτα μας έχει στρογγυλά αντικείμενα όπως νιπτήρες και μπάνιο έτσι και η λεκάνη να είναι στρογγυλή. Είναι μεγάλο "faux pas" να προσθέσουμε διαφορετικό σχέδιο λεκάνης από αυτό που είναι η υπόλοιπη τουαλέτα. Ο χώρος της τουαλέτας μας είναι πολύ μικρός και στυλιστικές παρατυπίες φαίνονται εύκολα. Μία τετράγωνη λεκάνη δίπλα σε ένα στρογγυλό νιπτήρα, δεν φαίνεται ωραία στο μάτι. Αυτός είναι ο πιο βασικός νόμος για όλα τα είδη υγιεινής, εάν θέλετε μία όμορφη τουαλέτα, πρέπει να επιλέξετε τα είδη υγιεινής με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όλα να έχουν το ίδιο σχέδιο.

 


 

να κάνει με μοντέρνο design

Μοντέρνα ή κλασσική

'Ενας άλλος παράγοντας είναι κατά πόσο θέλουμε η λεκάνη μας να είναι μοντέρνα η κλασσική. Όπως μπορούμε να δούμε από τις παραπάνω φωτογραφίες υπάρχουν στην αγορά πάρα πολύ μοντέρνες αλλά και κλασσικές λεκάνες. Όπως και με το σχέδιο πρέπει να φροντίσουμε το στυλ να ταιριάζει με αυτό του υπόλοιπου μπάνιου. Συνήθως οι κλασικές λεκάνες έχουν τετράγωνο σχέδιο ενω τελευταία μοντέρνα σχέδια είναι στρογγυλά και οβάλ. Ένα μεγάλο θετικό μιας κλασικής λεκάνης είναι ότι είναι διαχρονική και δεν θα χρειαστεί να αλλαχτεί σε μερικά χρόνια. Αντίθετα μία μοντέρνα λεκάνη μπορεί να φαντάζει πάρα πολύ ωραία αυτή τη στιγμή αλλά η μόδα αλλάζει και για τα είδη υγιεινής που σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα φαίνεται παλιά.

 

λεκάνη τουαλέτας δεκαετίας του 70

 

Χρώμα

Είναι η άποψη μας ότι το χρώμα της λεκάνης τουαλέτας πρέπει να είναι πάντα λευκό όπως επίσης και αυτό των άλλων ειδών υγιεινής. Η μόδα της δεκαετίας του 70 80 όπου τα είδη υγιεινής ήταν χρώμα καφέ ή πράσινο έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Ο χωρός της τουαλέτας πρέπει να δίνει την αίσθηση καθαριότητας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις, συνήθως σε πολύ μοντέρνα μπάνια, όπου λεκάνες από αλουμίνιο ή και σε μαύρο χρώμα δείχνουν πραγματικά ωραίες.

 

 

λεκάνη Δαπέδου

 

Κρεμαστή ή Δαπέδου

Τα τελευταία χρόνια ένα εντελώς καινούργιο σχέδιο μπήκε στην αγορά, αυτό της κρεμαστής λεκάνης. Είναι ένα πολύ έξυπνο design με το οποίο δεν χρειάζεται η λεκάνη να ακουμπά το πάτωμα της τουαλέτας αλλά στηρίζεται μόνο στον τοίχο. Επί το πλείστον οι κρεμαστές έχουν εσωτερικά εντοιχισμένα καζανάκια ενώ αυτές του δαπέδου έχουν εξωτερικά.

 

 

λεκάνη τουαλέτας με εσωτερικό καζανάκι

 

Εντοιχισμένο/Εξωτερικό καζανάκι

Αυτός είναι ένας παράγοντας που επηρεάζεται επί το πλείστον από τις παραπάνω επιλογές μας αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις από το μέγεθος της τουαλέτας μας. Η μόδα στα είδη υγιεινής αυτή τη στιγμή τείνει προς τα εντοιχισμένα καζανάκια αλλά δεν παύουν και τα πολύ ωραία μοντέλα όπου το καζανάκι είναι εξωτερικό. Αυτό που αξίζει να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο είναι η διαφορά στο κόστος συντήρησης και επισκευής βλαβών μεταξύ εντοιχισμένου και εξωτερικού καζανακίου. Στην περίπτωση που συμβεί βλάβη σε εντοιχισμένο καζανάκι είναι πολύ ακριβότερο να επισκευαστεί και ο λόγος είναι ότι η πρόσβαση σε αυτό είναι δύσκολη και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν πλακάκια τουαλέτας.

 

 

κάθισμα λεκάνης τουαλέτας

 

Κάθισμα

Το κάθισμα τουαλέτας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένο ειδικά για τη συγκεκριμένη λεκάνη και καλό είναι να μένει ως έχει και να αλλάζεται με το ίδιο σε περίπτωση που σπάσει. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπως αυτές ενός παιδικού μπάνιου όπου το στιλ των ειδών υγιεινής δεν είναι τόσο αυστηρό, μπορούμε να προσθέσουμε χαρακτήρα στο μπάνιο διαλέγοντας ένα κάθισμα χρωματιστό εκεί με σχέδια.

 

 

λεκάνη τουαλέτας Louis Vuitton

 

Κόστος

Δυστυχώς όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή αγοράζουμε ότι πληρώνουμε. Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να χαλάσουμε μία περιουσία για μία λεκάνη τουαλέτας, όπως για παράδειγμα αυτή της φωτογραφίας που κοστίζει 75.000 ευρώ. Κατά μέσο όρο ένα φθηνό καλό παράδειγμα είναι γύρω στα 80 ευρώ ενώ μία μοντέρνα είναι γύρω στα 200 ευρώ.

 

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για μοντέρνες ιδέες ανακαίνισης μπάνιου ή για ξεβούλωμα τουαλέτας