Αν σκέφτεστε να φτιάξετε το νέο σας σπίτι, και δεν έχετε αποφασίσει τι υλικά θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε για το νέο σας μπάνιο μην ανησυχείτε! Σε αυτό το άρθρο θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται τώρα για την κατασκευή μπάνιου είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι ειδικοί παλιά, οπότε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε μια μεγάλη ποικιλία υλικών για να φτιάξετε το μπάνιο που πάντα ονειρευόσασταν.

 

Πατητή τσιμεντοκονία

 

Αποτελεί ένα άψογο υλικό για την κατασκευη του μπάνιου σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα συνηθισμένα πλακάκια μπάνιου και μπορείτε να βρείτε μεγάλο χρωματολόγιο πατητής τσιμεντροκονίας. Είναι επίσης ένα υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή τών μπάνιων στα νησιά. Ανθεκτικό στην υγρασία, δεν μουχλιάζει και μπορεί να προσφέρει την τέλεια αισθητική στο μπάνιο σας. Θεωρείται από τις πιο μοντέρνες επιλογές για το μπάνιο και θα το βρείτε σε μεγάλα περιοδικά με προτάσεις χώρων. Με λίγα λόγια στην ερώτηση τι μπορώ να βάλω στο μπάνιο αντί για πλακάκια, η καλύτερη απάντηση είναι η πατητή τσιμεντοκονία.

 

Ξύλινο μπάνιο

 

Ανακαίνιση μπάνιου: Ξύλινο μπάνιο, ποιο είναι το κατάλληλο ξύλο για το μπάνιο; Τιμές για ξύλινη επένδυση χώρου

 

Πως σας φαίνεται ένα μπάνιο που είναι εξολοκήρου φτιαγμένο από ξύλο; Σίγουρα πρωτότυπο αλλά θα πρέπει να βρείτε το κατάλληλο ξύλογια το μπάνιο. Μπορείτε να κατασκευάσετε το μπάνιο σας με το ανθεκτικό ξύλο teak! Το ξύλο teak είναι το κατάλληλο ξύλο για μπάνιο, ένα είδος ξύλου που χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή σκαφών, είναι πλήρως ανθεκτικό στην μούχλα και στην υγρασία. Προσφέρει καλαισθησία και αποτελεί το κατάλληλο υλικό για να κατασκευάσετε ένα μπανιο σίγουρα όχι συνηθισμένο. Σίγουρα θα κάνετε μεγάλη εντύπωση με αυτή την επιλογή.

 

Φυσική Πέτρα

 

Κάτι πιο συνηθισμένο για την κατασκευή του μπάνιου και επένδυση τοίχου είναι η πέτρα. Η πέτρα θα δώσει στο μπάνιο μια αίσθηση πολυτέλειας και ομορφιάς. Επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση πέτρας για το μπάνιο σας, και προτιμήστε κυρίως τις πιο σκούρες αποχρώσεις για περισσότερη ομορφιά. Επιπροσθέτως ταιριάζει απίστευτα με το ξυλο και θα κάνει το μπάνιο σας να δείχνει πιό μίνιμαλ. Ειδικά η πέτρα στο πάτωμα αποτελει μια συνηθισμένη επιλογή για την κατασκευή μπάνιου στην περιοχή της μεσογείου. Το πιο ουσιαστικό βέβαια είναι πως το πάτωμα από πέτρα αντέχει στην φθορά του χρόνου και είναι αντιολισθητικό!

 

Αδιάβροχη ταπετσαρία

 

Αδιάβροχη Ταπετσαρία Μπάνιου για την πιο όμορφη διακόσμηση μπάνιου με υλικά που δεν χαλάνε στο νερό


Ένα άλλο υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά κατάλληλο για μπάνιο είναι η ταπετσαρία. Η αδιάβροχη ταπετσαρία μπάνιου είναι ένα υλικό που υπάρχει παντού στην αγορά και σε μεγάλη ποικιλία καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μπανια. Εφαρμόζεται πάνω σε τοίχους και μπορεί να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση του μπάνιου σας. Επιλέξτε το χρώμα και το σχέδιο που προτιμάτε και φροντίστε να ταιριάζει με το ύφος και με το στιλ των υπόλοιπων ειδών που υπάρχουν στο μπανιο.

 

Άνυδρη γυψοσανίδα

 

Η άνυδρη γυψοσανίδα είναι ένα υλικό που θα πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε μπάνιο είτε αυτό είναι χτισμενο με πέτρα,τοίχο, ή ξύλο. Εφαρμόζεται από τους ειδικούς στο πίσω μέρος του τοίχου ή στο πίσω μέρος όποιου άλλου υλικού έχετε στο μπανιο σας. Χρησιμοποιείται κυρίως για μόνωση, γιατί είναι ένα υλικό κατασκευασμένο από ορυκτό γύψο. Είναι 100% χρήσιμο στην αντιμετώπιση της υγρασίας.

 

Μωσαϊκό

 

Αν και είναι ένα διαχρονικό υλικό που χρησιμοποιείται στα μπάνια από παλιά είναι και ένας εναλλακτικός τρόπος να ξεφύγετε από το συνηθισμένο μπάνιο με πλακάκια. Το μωσαϊκό θα φέρει μια γλυκιά και όμορφη αισθητική στο μπάνιο σας. Υπάρχει στην αγορά σε διάφορα χρώματα και σχέδια οπότε μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία. Μπορεί το μωσαϊκό να θεωρείται κάτι ξεπερασμένο αλλά οι μεγαλύτεροι διακοσμητές το επιλέγουν ακόμα!

 

Πλακάκια

 

Πλακάκια μπάνιου στα πιο μοντέρνα σχέδια για διακόσμηση χώρου και ανακαίνιση μπάνιου

 

Αν προτιμάτε πλακάκια στο μπάνιο υπάρχουν νέα σχέδια σε πλακάκια που μπορείτε να εφαρμόσετε, διαφορετικά από τα συνηθισμένα σε σκούρα και ανοιχτά χρώματα. Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τα γούστα σας.

 

Συμπέρασμα

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξετε την εικόνα του μπάνιου σας με διάφορα υλικά όπως πατητή τσιμεντοκονία για ένα μπάνιο με καλοκαιρινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, ξύλο teak για ένα όχι και τόσο συνηθισμένο μπάνιο αλλά πραγματικά παραμυθένιο, μπάνιο από πέτρα που θα χαρίσει στο χώρο μια φυσική ομορφιά, αδιάβροχη ταπετσαρία ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά για την υγρασία του χώρου, μωσαϊκό παλιό αλλα ταυτοχρονα σύγχρονο, άνυδρη γυψοσανίδα για την αντιμετώπιση της υγρασίας και πλακάκια. Πολλές φορές η αλλαγή του μπάνιου είναι αναγκαία για να γίνει πιο πρακτικό και ταυτόχρονο πιο μοντέρνο και όμορφο, κάτι που βοηθάει την χαλάρωσή μας στο σπίτι.