Μια ιδέα που είναι ταυτόχρονα στιλάτη, καλοκαιρινή και δροσερή είναι η μπανιέρα ή ντουζιέρα εξωτερικού χώρου, στο μπαλκόνι, στον κήπο ή όπου αλλού προτιμάτε. Η μεταφορά του μπάνιου σε εξωτερικό χώρο δίνει στο σπίτι μια νότα πολυτέλειας που δεν περνάει απαρατήρητη. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε ιδέες διακόσμησης για μπάνιο εξωτερικού χώρου. Αλλά και πως μπορούμε να μεταφέρουμε το μπάνιο μας σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Πάμε να δούμε!


Μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης

Από σχεδιαστική πλευρά, οι μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης δίνουν μεγάλη άνεση στον αρχιτέκτονα καθώς μπορούν να τοππθετηθούν οπουδήποτε. Επίσης, οι μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης προσδίδουν μοναδική πολυτέλεια και κορυφαία αισθητική στο μπάνιο. Ταιριάζουν τόσο σε ένα vintage όσο και σε ένα μοντέρνο σπίτι. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.

Βέβαια πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν και κάποιοι τεχνικοί περιορισμοί. Αυτοί αφορούν την απαραίτητη υποδομή εγκατάστασης δικτύου, παροχής και αποκομιδής των υδάτων στο μπάνιο εξωτερικού χώρου, τους οποίους θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψην του εγκαίρως.

Μπανιέρα και Ντουζ εξωτερικού χώρου μία οικονομική επιλογή για εξωτερικό μπάνιο και μοντερνο σπίτι!


Πέτρινη μπανιέρα περιφραγμένη

Μια πέτρινη μπανιέρα σε συνδυασμό με ξύλινη βάση εξωτερικού χώρο είναι μια ιδέα σχετικά εύκολη, οικονομική και οικολογική. Η κατασκευή μιας πέτρινης μπανιέρας σε συνδυασμό με ξύλινη επένδυση είναι και μια ιδέα νοσταλγική καθώς σε πολλούς φέρνει αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία. Εξάλλου τίποτα δεν είναι πιό ευχάριστο από ένα υπαίθριο ντους το καλοκαίρι.


Όμορφες προτάσεις για ντουζιέρες εξωτερικού χώρου

Για εσάς που έχετε μεγάλο εξωτερικό χώρο και θέλετε να τον αξιοποιήσετε, μια ντουζιέρα εξωτερικού χώρου θα ήταν πολύ καλή και χρήσιμη ιδέα. Αν σκέφτεστε την ντουζιέρα εξωτερικού χώρου σαν μια νέα προσθήκη που σας ενδιαφέρει διαβάστε τις παρακάτω ιδέες!


Ντουζιέρα με πλακάκια

Μια ιδιαίτερη ιδέα για διακόσμηση που θα απογειώσει την αισθητική στην ντουζιέρα σας είναι τα πλακάκια. Εξαλλου μια διακόσμηση δεν χρειάζεται να είναι σύνθετη για να είναι και εντυπωσιακή. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέχρι και μόνοι σας. Ας μην ξεχνάμε πως τα πλακάκια είναι ένα πολύ βολικό υλικό και ταιριάζει απίστευτα σε εξωτερικούς χώρους.

Ντουζιέρα μέσα στον κήπο

Έχετε μεγάλη βεράντα ή κήπο με πολλα φυτά; Σκέφτεστε να βάλετε μια ντουζιέρα; Ξεκίνηστε με την τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου και στην συνέχεια βάλτε την ντουζιέρα. Προσθέστε διάφορα φυτά. Αυτό θα δώσει στο χώρο σας μια καλοκαιρινή, δροσερή αύρα και θα κάνει το απλό ντουζ να φαντάζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία σπα. Το καλύτερο είναι να πάρετε μια ανοξείδωτη ντουζιερα εξωτερικού χώρου για να αντιμετωπίσετε τις καιρικές συνθήκες.

Ντουζιέρα στο Μπαλκόνι ή στον Κήπο για ένα δροσερό Ντουζ το καλοκαίρι


Στήλη ντους εξωτερικού χώρου

Αν δεν θέλετε περιφράξεις, σχέδια και διακοσμήσεις και αυτό που προτιμάτε είναι κάτι απλό δεν χρειαζεται να περιορίζεστε στα παραπάνω. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια απλή στήλη ντους εξωτερικού χώρου! Φτιάξτε το χώρο σας οπως εσείς τον φαντάζεστε.


Συμπέρασμα

Το μπάνιο εξωτερικού χώρου είναι μια πολύ καλή ιδέα. Είναι μια πρακτική που την προτιμούν όλο και περισσότεροι καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες θα γλιτώσει το μπάνιο απο τόνους άμμου και θα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τα παιδια. Ενώ καθαρά τεχνικά δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την επέκταση του σωλήνα νερού.