Το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για να αυξηθούν οι έντονες μυρωδιές του βόθρου στο σπίτι. Αυτή η δυσάρεστη μυρωδιά είναι συχνό πρόβλημα και εντοπίζεται κυρίως στα σιφόνια του σπιτιού, στο μπάνιο και στην κουζίνα. Το ίδιο συμβαίνει όταν το σπίτι είναι κλειστό με στεγανά κουφώματα, καθώς ο αέρας κυκλοφορεί μόνο μέσω των σωληνώσεων της αποχέτευσης. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η δυσάρεστη μυρωδιά είναι επικίνδυνη, τοξική και, ίσως, εκρηκτική οπότε είναι επείγον να επιλυθεί το πρόβλημα άμεσα.


Ευτυχώς, υπάρχουν τρεις φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το πρόβλημα άμεσα και δραστικά:


Βήμα 1: Χρησιμοποιείστε ξύδι

 

Το ξίδι διώχνει τις ασχημες μυρωδιές από το βόθρο

 

Υλικά: 1 κούπα ξύδι
Διάρκεια: 8 ώρες


Το ξύδι είναι ένα δυνατό φυσικό καθαριστικό με αποτελεσματική απολυμαντική δράση. Μια απλή διαδικασία που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να αφήσετε το νερό της βρύσης να τρέξει για να καθαριστεί ο σωλήνας του μπάνιου. Αμέσως μετά, ρίχνετε αυτή τη φορά μία κούπα ξύδι στο σιφόνι του δαπέδου. Αφήστε τα να δράσουν ολόκληρο το βράδυ, που δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις βρύσες. Η άσχημη μυρωδιά του βόθρου θα έχει εξαφανιστεί μέχρι να ξυπνήσετε.


Βήμα 2: Χρησιμοποιείστε χυμό από λεμόνι

 

Εξαφανίστε την έντονη μυρωδια του βόθρου με χυμό από λεμόνι

 

Υλικά: 1 φλ. Βραστό νερό , 1 φλ. Χυμός λεμονιού
Διάρκεια: 8 ώρες


Εάν ακόμα ταλαιπωρείστε με την άσχημη μυρωδιά του βόθρου, δοκιμάστε το λεμόνι. Αντίστοιχα με το ξύδι, απολυμαίνει και καθαρίζει φυσικά. Δεν είναι τυχαίο που το άρωμα λεμονιού είναι σε όλα τα καθαριστικά. Χρησιμοποιείστε, λοιπόν, 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και αναμείξτε το με 1 φλιτζάνι βραστό νερό πριν το ρίξετε μέσα στο σιφόνι. Αφήνετε το μείγμα να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί η μυρωδιά δε θα υπάρχει πια.


Βήμα 3: Με μαγειρική σόδα

 

Η μαγειρική σόδα είναι σύμμαχος σου ενάντι στις μυρωδιές

 

Υλικά: 1 φλιτζανάκι σόδα
Διάρκεια: 8 ώρες


Εάν εντοπίσατε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τη λεκάνη και τη σύνδεσή της με την αποχέτευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα. Ένα φλιτζανάκι σόδα στο σιφόνι μπορεί να δράσει αποτελεσματικά ολόκληρο το βράδυ και να εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και μία φορά την εβδομάδα, εάν επιθυμείτε, διότι βοηθά στη διατήρηση του pH στα κανονικά επίπεδα 6.8-7.6.


Βήμα 4: Έμπειρος υδραυλικός

 

Αν δεν να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές του βόθρου, τότε κάλεσε έναν υδραυλικό

 

Σε περίπτωση που κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν βοήθησαν στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών του βόθρου, καλό θα ήταν να καλέσετε κάποιον υδραυλικό να εξετάσει το πρόβλημα. Ίσως το πρόβλημα να απαιτεί απόφραξη των σωληνώσεων. Ο υδραυλικός θα ελέγξει εάν χρειαστεί εγκατάσταση μηχανοσίφωνα, που βοηθά στον σωστό εξαερισμό της αποχέτευσης, στο τελευταίο φρεάτιο του βόθρου.

Έτσι, θα λυθεί το πρόβλημα των δυσάρεστων οσμών για πάντα.


Προληπτικά μέτρα

  • Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία των οσμών και του ειδικού καθαρισμού, μπορείτε να προλάβετε τα προβλήματα ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες:
  • Ελέγχετε τους σωλήνες τακτικά. Εάν παρουσιάζουν κακή εμφάνιση, τρύπες ή έχουν κοπεί, πρέπει να καλείτε άμεσα για τη βοήθεια του υδραυλικού.
  • Εάν οι σωληνώσεις στάζουν, απαιτείται άμεσα επιδιόρθωση πριν το πρόβλημα διογκωθεί. Εκτός από αέρια, οσμές και καταστροφές στον τοίχο ή το πάτωμα, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει και μούχλα που είναι αρκετά ακριβή να απομακρυνθεί.
  • Αποφύγετε να πετάτε στο καζανάκι μη οργανικά απόβλητα, όπως αποτσίγαρα, προϊόντα γυναικείας υγιεινής, πλαστικά, προϊόντα γάτας  και σκουπίδια.
  • Επίσης, μην πετάτε λίπη, λάδια, κατακάθια καφέ, καθαριστικά, μπογιές ή άλλα χημικά στους νεροχύτες.

Το άρθρο για την καταπολέμηση των μυρωδιών από τον βόθρο στο σπίτι είναι μια προσφορά από την μπαταρία μπιντέ Popovrisaki