Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετώπιζει ένας άνθρωπος με το μπάνιο του είναι η αλλαγή του φλοτέρ της τουαλέτας. Ο υδραυλικός δεν είναι απαραίτητος για κάθε πρόβλημα που εμφανίζει το μπάνιο. 

  Για παράδειγμα, η αλλαγή του φλοτέρ είναι μία πάρα πολύ απλή διαδικασία την οποία μπορείτε μόνοι σας να κάνετε με επιτυχία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο για να δείτε πως το αλλάζουμε. Το άρθρο είναι χωρισμένο σε βήματα για να γίνει κατανοητό από όλους.

  Πριν ωστόσο δούμε τα βήματα, πρέπει να επισημάνουμε πως υπάρχουν πολλοί τύποι φλοτέρ αλλά το πιο συνηθισμένο είναι το φλοτερ καζανάκι με φούσκα. Ας δούμε πιο αναλυτικά τους τύπους:



Τύποι φλοτέρ


Piston (πιστόνι) φλοτέρ

Φλότερ με πιστόνι: Τύποι φλότερ και όσα πρέπει να γνωρίζω

  Αυτό το είδος φλότερ ήταν το πρώτο που φτιάχτηκε και δεν θα το βρείτε εύκολα πλέον. Εκτός από αυτό, τέτοια φλοτέρ αποτελούν ένα είδος αθόρυβου φλοτέρ. Αυτό το στυλ φλοτέρ χρησιμοποιεί έναν χαρακτηριστικό σωλήνα εκκένωσης νερού που γεμίζει από κάτω και έχει σχεδιαστεί με ένα αρθρωτό συγκρότημα μοχλού πάνω από το μπαλονάκι

Διάφραγμα φλοτέρ

Διάφραγμα Φλότερ, τι είναι και τι πρέπει να ξέρω;

  Αυτός ο σχεδιασμός είναι αυτός που θα βρεις αν πας να αγοράσεις ένα φλοτέρ. Είναι ο πιο καινούργιος και είναι πλήρως φτιαγμένος από πλαστικό.Σημειώστε ότι αυτός ο πλήρως πλαστικός τύπος εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως ένα πραγματικό φλοτέρ, αφού ο μηχανισμός λειτουργίας του χρησιμοποιεί μια πλωτή μπάλα.

Φλοτέρ με πλωτή “κούπα”

Φλότερ με πλωτή κούπα, τι είναι και τι πρέπει να ξέρω; Όλα τα είδη Φλότερ

  Το φλοτέρ με πλωτή κούπα είναι φτιαγμένο από πλαστικό και είναι μοντέρνος σχεδιασμός φλοτέρ κατά του σιφωνιού. Βγήκε στην αγορά περίπου το 1950. Χαρακτηρίζεται από την πλαστική, πλωτή κούπα που κινείται πάνω κάτω στο σώμα.


Μη πλωτό φλοτέρ

  Το μη πλωτό φλοτέρ είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και είναι μία νεότερη καινοτομία στα φλοτέρ κατά του σιφονιού. Αυτά τα φλοτέρ χρησιμοποιούν μηχανισμό ανίχνευσης πίεσης διαφράγματος και όχι κάποιου είδους πλωτή συσκευή. Οι περισσότεροι υδραυλικοί τα αποφεύγουν και προτιμούν να χρησιμοποιούν φλοτέρ με κούπα αλλά έχει αποδειχτεί ότι τα μη πλωτά φλοτέρ είναι πολύ αξιόπιστα. Τοποθετούνται στον πάτο της δεξαμενής νερού και λειτουργούν κάτω από το νερό.
Τώρα που είδαμε όλα τους τύπους φλοτέρ ήρθε η ώρα να αναλύσουμε την διαδικασία αλλαγής ενός φλοτέρ… βήμα-βήμα!

Αλλαγή φλοτέρ

Πως να αλλάξω το φλότερ Βήμα Βήμα


Αδειάστε την δεξαμενή

  Αν προσπαθήσετε να αλλάξετε φλοτέρ με την δεξαμενή γεμάτη νερό τότε μάλλον δεν θα τα καταφέρετε. Επομένως, πριν αρχίσετε κλείστε την βαλβίδα παροχής νερού που βρίσκεται κοντά στην τουαλέτα και πατήστε το καζανάκι για να αδειάσει η δεξαμενή από το υπάρχων νερό. Όταν η δεξαμενή είναι τελείως άδεια μπορείτε να ξεκινήσετε την δουλειά.


Αποσυνδέστε τα εσωτερικά της τουαλέτας

  Καθώς κάνετε αυτή τη διαδικασία, προσπαθήστε να απομνημονεύσετε που μπαίνει ο κάθε σωλήνας. Αν είναι απαραίτητο κρατήστε σημειώσεις. Αφαιρέστε τον πλωτό βραχίονα ξεβιδώνοντάς τον από το συγκρότημα του φλοτέρ. Αποσυνδέστε το σωλήνα που ξαναγεμίζει τη δεξαμενή από τον σωλήνα υπερχείλισης. Ένας σωλήνας εισόδου βρίσκεται στο κάτω μέρος της δεξαμενής, ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί ξεβιδώνοντας το μπουλόνι. Πιάστε αυτό το μπουλόνι με το κλειδί ενώ πιάνετε το φλοτέρ με ένα άλλο κλειδί. Ξεβιδώστε το παξιμάδι από το κάτω μέρος της δεξαμενής και αφαιρέστε το ολόκληρο το φλοτέρ.

Αντικαταστήστε το φλοτέρ

  Πάρτε ολόκληρο το φλοτέρ που βγάλατε και πηγαίντε το στο μαγαζί με τα υδραυλικά. Δείξτε το στους υπαλλήλους έτσι ώστε να σας δώσουν το σωστό μοντέλο. Βάλτε ολόκληρο το νέο φλοτέρ στην δεξαμενή. Ευθυγραμμίστε το με την τρύπα και αντικαταστήστε το μπουλόνι και το παξιμάδι. Σφίξτε τα για να στερεώσετε το φλοτέρ. Βάλτε τα δυνατά σας για να μην το σφίξετε πολύ γιατί μπορείτε να το καταστρέψετε. Τώρα μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άλλα εξαρτήματα, να γυρίσετε τη βαλβίδα παροχής νερού  προς τα αριστερά και να τραβήξετε το καζανάκι.

Συμπέρασμα

  Αυτό ήταν… Μία πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας. Αν από την άλλη πιστεύετε πως δεν θα τα καταφέρετε μην μπαίνετε σον κόπο να αγχωθείτε και απλά καλέσετ έναν υδραυλικό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον επαγγελματία και να το κάνετε μόνοι σας την επόμενη φορά που θα χαλάσει.