Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει το μπάνιο να γυαλίζει από καθαριότητα. Το μπάνιο επειδή έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με το νερό βρωμίζει αρκετά εύκολα. Έτσι λοιπόν λόγω της υγρασίας και των υδρατμών που δημιουργούνται μέσα στο μπάνιο αναπτύσσονται λεκέδες από άλατα. Για τους ανθρώπους που έχουν μανία με την υγιεινή, η καθαριότητα του μπάνιου αποτελεί καθημερινή πρόκληση. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τρόπους να εξαφανίσετε εύκολα τους λεκέδες που δημιουργούνται από άλατα. Πάμε λοιπόν να δούμε!


Τι μπορεί να προκαλέσει τις αποθέσεις αλάτων στο μπάνιο σας;

Για να αντιμετωπίσουμε σωστά και αποτελεσματικά το πρόβλημα με τα άλατα, πρέπει να γνωρίζουμε τι προκαλεί τις αποθέσεις αλάτων στο μπάνιο. Το νερό που βγαίνει από την βρύση περιέχει πολλά μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα. Αυτά τα μέταλλα συσσωρεύονται πάνω στις επιφάνειες στην βρύση και στο ντους ακόμα και πάνω στον καθρέφτη και έτσι δημιουργούνται οι κιτρινωποί λεκέδες που ονομάζουμε άλατα. Τώρα πάμε να δούμε πως μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε!

Για την διαδικασία καθαρισμού μπορείτε να αγοράσετε χημικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση των αλάτων ή μπορείτε να βασιστείτε σε εναλλακτικές λύσεις.

Ξύδι, μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού

Ξεκινάμε την έρευνα μας με έναν φυσικό τρόπο καταπολέμησης των αλάτων στο μπάνιο. Αυτός είναι φυσικά το γνωστό σε όλους μας μείγμα από χυμό λεμονιού, ξύδι και μαγειρική σόδα. Αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή τρόπο καθαρισμού των αλάτων στο μπάνιο καθώς δεν περιέχει τίποτα χημικό και έχει πάντα αρκετά καλά αποτελέσματα.

Βήματα καθαρισμού :

πρώτα φτιάχνετε το μείγμα σε ένα μπολ με τα τρία υλικά που προαναφέραμε. Ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι να γινει πάστα.
Στην συνέχεια απλώνετε το μείγμα πάνω σε όλες τις επιφάνειες που συνηθίζουν να εμφανίζονται λεκέδες από άλατα και το αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά.
Μόλις περάσουν 30 λεπτά ξεπλένετε με ζεστό νερό.

Τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν άφωνους!

Φυσικά καθαριστικά για την αντιμετώπιση των λεκέδων από άλατα στο μπάνιο!


Αν θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας φυσικά καθαριστικά διαβάστε το παρακάτω άρθρο : Φυσικά καθαριστικά μπάνιου - Πώς να φτιάξετε μόνοι σας.

Χημικά προϊόντα

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για καταπολέμηση των αλάτων τις περισσότερες φορές είναι τα χημικά προϊόντα όπως η χλωρίνη ή ακόμα και πιο ισχυρά χημικά ειδικά κατασκευασμένα να καταπολεμούν τα άλατα. Τέτοια προϊόντα μπορείτε να βρείτε στην αγορά σε μια μεγάλη ποικιλία. Παρά την απο ελεσματικότητα τους τα χημικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα αν εκτεθείτε στην οσμή τους για αρκετή ώρα, οπότε να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα μάσκα και γάντια.

Προσοχή! Αν έχετε μικρά παιδιά στον χώρο αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα καθαρισμού και προτιμήστε πιο φυσικούς τρόπους καταπολέμησης των αλάτων ή τοποθετήστε τα χημικά σε μέρη που δεν προσεγγίζουν παιδιά.

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων και μαγειρική σόδα

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να εξαφανίσετε τα σημάδια και τους λεκέδες που προκαλούν τα άλατα είναι το υγρό απορρυπαντικό πιάτων και η μαγειρική σόδα. Ακολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα:

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε λίγο νερό, προσέξτε πρέπει να είναι χλιαρό.

  • Στην συνέχεια ανακατέψτε στο κατσαρολάκι το απορρυπαντικό και την σόδα.

  • Όταν το μείγμα στο κατσαρολάκι γίνει σαν πάστα απλώστε καλά σε όλη την επιφάνεια και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

  • Μετά πάρτε ένα πανί και περάστε τις επιφάνειες. Μην ξεχάσετε να βάλετε και ελάχιστο baby oil γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τις επιφάνειες στο μπάνιο σας να λάμπουν ακόμα περισσότερο.

Tips για τα άλατα του μπάνιου και συνταγές για καθαριστικά με υλικά που έχω στο σπίτι!

Σκόνη καθαρισμού, ξύδι και λεμονόκουπα

Ένας ακόμα εύκολος τρόπος καθαρισμού των αλάτων από το μπάνιο είναι η σκόνη καθαρισμού με ξύδι.

Τα βήματα είναι πολύ απλά :

Απλώστε το μείγμα που αποτελείται από την σκόνη καθαρισμού και το ξύδι πάνω στις επιφάνειες που εμφανίζονται οι λεκέδες από τα άλατα και τρίψτε δυνατά με ένα σύρμα ή με ένα σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια. Θα παρατηρήσετε ότι η θαμπάδα που δημιουργείται από τους λεκέδες θα αρχίσει να υποχωρεί.
Αν θέλετε να διώξετε τα άλατα από περιοχές όπως η βρύση χρησιμοποιήστε μια λεμονόκουπα και τρίψτε καλά τα σημεία που έχουν άλατα για 10 λεπτά. Τα άλατα θα εξαφανιστούν γρήγορα.

Λευκό ξύδι και χλωρίνη

Ο τελευταίος τρόπος καταπολέμησης των αλάτων που θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο είναι το λευκό ξύδι όπου συνδυαστικά με την χλωρίνη κάνουν θαύματα! Απλώστε το μείγμα από ξύδι και χλωρίνη στα σημεία που εμφανίζονται οι λεκέδες και αφήστε το να εξουδετερώσει τα άλατα για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένατε επαναλάβετε την διαδικασία.

Ξύδι και Χλωρίνη για τα άλατα στο μπάνιο, πρόβλημα με άλατα πως μπορεί να αντιμετωπιστεί,πως να καθαρίσω τα άλατα και να φύγουν για πάντα!

Συμπέρασμα:

Η καταπολέμηση των αλάτων είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση αλλά απαραίτητη για την καλή υγιεινή και αισθητική του μπάνιου. Στο παραπάνω άρθρο παρουσιάζουμε τρόπους για αφαίρεση των αλάτων από το μπάνιο, τρόποι όπως καθαρισμός με μαγειρική σόδα, με λευκό ξύδι και απορυπαντικό, δηλαδή με φυσικό τρόπο αλλά και καθαρισμός των αλάτων με χημικά προϊόντα για σίγουρα αποτελέσματα.