θεραπεία για αιμορροΐδες χρηση μπιντέ θεραπεία για αιμορροΐδες


Με την χρήση μπιντέ μπορείτε να έχετε το πιο υγιεινό τρόπο καθαρισμού μετά τη χρήση τουαλέτας και να μειώσετε το κόστος στο χαρτί υγείας εως και 90%. Το σύστημα μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα Ελληνικά μπάνια σε 5 μόλις λεπτά χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού.

 

Η χρήση χαρτιού υγείας είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι θεωρούμε ως μέρος της καθημερινής μας υγιεινής. Κι όμως εκεί κάνουμε το μεγάλο λάθος νομίζοντας ότι αυτός είναι ένας υγιεινός τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να καθαριστεί μετά τη χρήση τουαλέτας. Το χαρτί υγείας είναι κάτι που εφευρέθηκε έτσι ώστε να αντικαταστήσει το πλύσιμο με νερό (μπιντές) το οποίο συνηθιζόταν μέχρι τη μέση της δεκαετίας του 70. Ο βασικός λόγος για την εξαφάνιση του μπιντέ δεν είναι οτι το χαρτί είναι πιο υγιεινός τρόπος αλλά η εξοικονόμηση χώρου μέσα στο μπάνιο μιας και ο μπιντές πιάνει αρκετό χώρο μέσα στην τουαλέτα. Έτσι λοιπόν καθώς τα αστικά κέντρα γέμισαν με όλο και περισσότερο κόσμο και τα διαμερίσματα έγιναν όλο και πιο μικρά υπήρξε ανάγκη να φύγει από το μπάνιο ο μπιντές. Η εγκατάσταση ενός μικρού ρολού για το χαρτί υγείας 'έδινε' περισσότερα τετραγωνικά σε ένα μικρό διαμέρισμα. Θύμα όμως επεσε και καθημερινή μας υγιεινή λόγω του ότι το σκούπισμα με στεγνό χαρτί υγείας είναι μία ανθυγιεινή συνήθεια η οποία μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες

 

Καθαριότητα

 

Χαρτί Υγείας

Δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο ιατρικής κάποιος για να καταλάβει τι διαφορά στην καθαριότητα που έχουμε οταν πλενόμαστε με νερό σε αυτό το σημείο έναντι του σκουπίσματος με στεγνό χαρτί υγείας. Το μόνο που καταφέρνει το χαρτί υγείας είναι να αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι των ακαθαρσιών άλλο ο καθαρισμός είναι ξεκάθαρα μη επαρκής. Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι ακαθαρσίες μεταφέρονται σε μικρές ρωγμές του δέρματος μας στην επίμαχη περιοχή τις οποίες το χαρτί υγείας δεν μπορεί να μπεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμούς και μολύνσεις για τις οποίες θα δούμε περισσότερα παρακάτω.

 

Μπιντές

Πλένοντας την επίμαχη περιοχή μετά τη χρήση τουαλέτας με νερό καταφέρουμε την αφαίρεση όλων των ακαθαρσιών και μικροβίων τα οποία μπορεί να είναι στην περιοχή. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι το πλύσιμο με νερό μας δίνει μία μοναδική αίσθηση υγιεινής και καθαριότητας. Πιστεύουμε η διαφορά της καθαριότητας που επιτυγχάνει ο μπιντές σε σχέση με το χαρτί υγείας περιγράφεται καλύτερα με το γνωστό παράδειγμα της σέλας του ποδηλάτου μετά την χρήση τουαλέτας. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες αλλά μπορεί κάποιος εύκολα να αποδείξει ποιός είναι ο καθαρότερος τρόπος κάνοντας το πείραμα ;)

 

 Πόσο κοστίζει ένα Popovrisaki; 

 

Ερεθισμοί

 

Χαρτί Υγείας

Χαρτί υγείας είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες για τον ερεθισμό της περιοχής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι χαρτιού υγείας από τα πιο φθηνά μέχρι τα πιο ακριβά υδατοδιαλυτά χαρτιά. Τα ακριβότερα είναι πολύ πιο μαλακά και έχουν εντελώς ομαλές επιφάνειες οι οποίες δεν ερεθίζουν την περιοχή αλλά δεν καθαρίζουν καλά. Κάποια χαρτιά έχουν μικρές φυσαλίδες, εάν τα κοιτάξουμε από πολύ κοντά μπορούμε να δούμε πως η επιφάνεια είναι σαγρέ και όχι λεία. Αυτό έχει ως σκοπό τον καλύτερο καθαρισμό αλλά δυστυχώς η επιφάνεια σαγρέ μπορεί να καθαρίζει καλύτερα αλλά δημιουργεί ερεθισμούς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πολλές φορές βλέπουμε λίγο αίμα στο χαρτί υγείας ή αίμα στα κόπρανα. Η περιοχή γύρω από τον πρωκτό είναι πολύ μαλακή και καθημερινή χρήση στεγνού χαρτιού υγείας σχεδόν σίγουρα θα οδηγήσει σε ερεθισμό της.

 

Μπιντές

Το τρεχούμενο καθαρό νερό που μας προσφέρει ο μπιντές καθώς πλενόμαστε μετά τη χρήση τουαλέτας όχι μόνο δεν προκαλεί κανέναν ερεθισμό αλλά και βοηθά να καταπραΰνει υπάρχοντες ερεθισμούς. Όχι μόνο λοιπόν βοηθά τον καλύτερο καθαρισμό της περιοχής αλλά επίσης συμβάλλει στο να χαμηλώνει θερμοκρασία και να καταπραΰνει πόνος από ερεθισμούς που έχουν προκληθεί από τη χρήση στεγνού χαρτιού υγείας. Η χρήση μπιντέ γίνετε εντελώς ανώδυνα και δεν είναι καθόλου επίπονη ακόμα και όταν υπάρχουν ερεθισμοί.

 

Μολύνσεις

 

Χαρτί Υγείας

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη μας είναι εύκολο να καταλάβουμε πως η χρήση του στεγνού χαρτιού υγείας μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Οι μικρές πληγές (ερεθισμοί) οι οποίες δημιουργούνται που μπορούν κάλλιστα να έρθουν σε επαφή με ακαθαρσίες επιτρέποντας βακτήρια να περάσουν μέσα στο αίμα μας. Όπως ήδη αναφέραμε το αίμα που βλέπουμε πάνω στο χαρτί υγείας κάποιες φορές είναι καθαρή ένδειξη ότι υπάρχει ανοιχτή πληγή ή ίσως και πληγές οι οποίες δεν είναι μεγάλες αλλά δεν παύουν να είναι ανοιχτές. Η χρήση χαρτιού υγείας έχει ως αποτέλεσμα ακαθαρσίες μπορούν να έρθουν σε επαφή με την ανοιχτή πληγή και να δημιουργήσουν σοβαρή μόλυνση.

 

Μπιντές

Η χρήση κρύου τρεχούμενου νερού είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε την περιοχή με καθημερινή χρήση. Το κρύο νερό βοηθάει όχι μόνο στο να καθαρίσει η περιοχή αλλά και στο να χαμηλώσει τη θερμοκρασία έτσι ώστε πολλά από τα βακτήρια, μπορούν να μείνουν ζωντανά μόνο σε θερμοκρασία πάνω των 35 βαθμών, να πεθάνουν. Επίσης το νερό βοηθά στην επούλωση των ανοιχτών πληγών και δεν χειροτερεύει ήδη υπάρχουσες πηγές λόγω του ότι δεν υπάρχει τριβή.

 

Αιμορροΐδες

 

Χαρτί Υγείας

Η χρήση χαρτιού υγείας είναι ότι χειρότερο για τις αιμορροΐδες, δημιουργεί ερεθισμούς που όχι μόνο είναι επίπονοι αλλά επίσης συμβάλλει και στην έξαρση νέων επεισοδίων με αιμορροΐδες. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το τι είναι και πώς να αντιμετωπίσετε αιμορροΐδες στο σπίτι στο blog μας.

 

Μπιντές

H χρήση μπιντέ είναι ότι καλύτερο και για να αντιμετωπίσετε τις αιμορροΐδες στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το σετ μπιντε PopoVrisaki μπορείτε να έχετε μόνιμη ανακούφιση από τον πόνο που δημιουργούν οι αιμορροΐδες και να μειώσετε σημαντικά τις εξάρσεις.