Ένα από τα πιο κοινά αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο πολυτελή υλικά είναι και πάλι πρώτο στις τάσεις… μετά από δύο δεκαετίες. Ο λόγος που το μάρμαρο φαίνεται να έρχεται ξανά στην μόδα είναι επειδή έχει μεγάλη αντοχή στις φθορές και θεωρείται από τα πιο πολυτελή υλικά. Από προσωπική εμπειρία θα σας πούμε ότι το μάρμαρο έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο και αξίζει τον κόπο και τα χρήματα! Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές ιδέες για διακόσμηση του μπάνιου με μάρμαρο.


Μάρμαρο με σκούρες αποχρώσεις

Αν έχετε μεγάλο μπάνιο, το γκρι μάρμαρο αλλά και γενικότερα το μάρμαρο με σκούρες αποχρώσεις είναι μια πολύ καλή ιδέα για διακόσμηση, διότι τα σκούρα χρώματα έχουν την τάση να κάνουν τους χώρους να δείχνουν μικρότεροι από ότι είναι στην πραγματικότητα. Αν λοιπόν θέλετε ένα μπάνιο πιο cozy, το μάρμαρο με σκούρα χρώματα είναι μονόδρομος.


Μπεζ χρώμα

Το μπέζ είναι μια πολύ καλή επιλογή για το μπάνιο σας καθώς το μάρμαρο σε χρώμα μπεζ θα κάνει το μπάνιο σας να δείχνει πιο μοντέρνο. Το μπεζ επίσης ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα και δίνει ελευθερία κινήσεων.

Το μπεζ μάρμαρο θα κάνει το μπάνιο σας να δείχνει πιο μοντέρνο


Πλεονεκτήματα του μαρμάρου

Αν το μάρμαρο έχει κάτι περισσότερο από τα άλλα υλικά αυτό είναι η κομψότητα. Κάνει αμέσως ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο πολυτελές. Ακόμα και αν αλλάξετε ένα μικρό κομμάτι του μπάνιου σας, θα αλλάξει εντελώς όλη την όψη του χώρου.

Θυμηθείτε… δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντιγράψει την πραγματική πέτρα!

Το γυαλισμένο μάρμαρο είναι πολύ λείο και έχει μια εξαιρετικά όμορφη εμφάνιση. Ένα γυαλισμένο φινίρισμα αναδεικνύει επίσης τα χρώματα στο μάρμαρο. Τα πιο σκούρα μάρμαρα επιτρέπουν στο φώς να λάμπει πάνω τους δείχνοντας τα, απίστευτα κομψά.

Το μάρμαρο είναι ένας φυσικός βράχος που σχηματίζεται από θερμότητα και πίεση, γεγονός που το καθιστά 100% φιλικό προς το περιβάλλον. Η συντήρηση του είναι αρκετά απλή απλώς χρησιμοποιήστε μια υγρή σφουγγαρίστρα και καθαριστικά που είναι φιλικά προς τα μάρμαρα.

Προσοχή: Χρησιμοποιήστε καθαριστικό που δεν είναι όξινο ή αλκαλικό!


Μάρμαρο και ξύλο

Μπορείτε να πείτε ότι το μάρμαρο είναι ένα ευκολοσυνδύαστο υλικό. Αυτό που πρέπει να δείτε πρώτα είναι το στυλ που θέλετε να έχει το μπάνιο σας. Θέλετε να είναι country η μοντέρνο και πολυτελές; Τον τελευταίο καιρό ο συνδυασμός που φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών είναι το μάρμαρο σε συνδυασμό με ξύλο. Χρησιμοποιούνται τόσο σκούρα όσο και πιο ανοιχτά χρώματα στο μάρμαρο αρκεί να δένουν αρμονικά με το χρώμα του ξύλου.

Το μάρμαρο σε συνδυασμό με ξύλο, κεντρίζει το ενδιαφέρον


Μάρμαρο με τροπικά χρώματα

Τα τροπικά χρώματα είναι μόδα για το καλοκαίρι που έρχεται. Μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε μάρμαρα με τροπικά χρώματα και να τα αναδείξετε με φυτά εσωτερικού χώρου στο μπάνιο.


Μάρμαρο με χρυσές λεπτομέρειες

Τώρα που τα έντονα χρώματα έχουν έρθει ξανά στην μόδα, μπορούμε να υιοθετήσουμε και τις έντονες αποχρώσεις στο μάρμαρο του μπάνιου. Υπέροχο μάρμαρο με χρυσές αποχρώσεις μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.


Συμπέρασμα

Το μάρμαρο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και παράλληλα διαχρονικά υλικά που μπορείς να βάλεις στο μπάνιο σου. Με την άψογη αισθητική του χαρίζει στους χώρους μια αρχοντική όψη που όλοι αγαπούν. Μπορείτε να διακοσμήσετε το μπάνιο σας με μάρμαρο με σκούρες αποχρώσεις ή μπεζ χρώμα. Μάρμαρο με τροπικά χρώματα είναι επίσης μια καλή ιδέα για διακόσμηση. Μπορείτε να διακοσμήσετε το μπάνιο σας προσθέτοντας μάρμαρο σε όλα τα σημεία χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο καλαισθησία και επιβλητικότητα.