Η διαρροή της τουαλέτας είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ίσως όχι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα αλλά έχει σίγουρα τύχει στους περισσότερους από εμάς. Μόλις δούμε νερά γύρω από την τουαλέτα παίρνουμε απευθείας τηλέφωνο έναν υδραυλικό για να έρθει και να φτιάξει το πρόβλημα.

Γιατί να μην κάνετε κάτι διαφορετικό; Όπως για παράδειγμα να το φτιάξετε μόνοι σας. Στην αρχή μπορεί να ακούγεται τρομακτικό και πρακτικά αδύνατο αλλά η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ότι φαίνεται.


Πρώτα ας δούμε για ποιους λόγους η τουαλέτα σας έχει διαρροή νερού.


  • Οι βίδες στο κάτω μέρος δεν είναι σφιχτές : Στη βάση της τουαλέτας υπάρχουν 2 βίδες που την ενώνουν και την σφραγίζουν στο πάτωμα. Αν κάποια από αυτές τις βίδες δεν είναι καλά σφιγμένη τότε υπάρχει πιθανότητα διαρροής. Σε αυτή την περίπτωση, θα βλέπετε νερά γύρω από τη λεκάνη όταν πατάτε το καζανάκι.
  • Χαλασμένη εμμανουέλα της τουαλέτας: Για να είναι η τουαλέτα καλά κολλημένη στο πάτωμα χρησιμοποιείται ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από κερί για την στεγανοποίηση… η λεγόμενη εμμανουέλα. Αν δείτε διαρροή στο μπάνιο σας τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε εμμανουέλα γιατί η παλιά χάλασε.

 

Πως θα σταματήσω την διαρροή χωρίς να καλέσω Υδραυλικό; Ας δούμε αναλυτικά την διαδικασία με την οποία θα απαλλαγείτε από κάθε είδους διαρροή χωρίς να καλέσετε υδραυλικό.

 

Σφίξτε τις βίδες


Σφίξιμο Βίδας για την Τουαλέτα και τοποθέτηση λεκάνης:Πως να το κάνεις μόνος σου


Σε αυτό το βήμα πρέπει να αφαιρέσετε τις βίδες στη βάση της λεκάνης. Αφαιρέστε τα πλαστικά που βρίσκονται πάνω στις βίδες, πάρτε ένα εργαλείο και αρχίστε να τις σφίχνετε. Αν οι βίδες γυρνάνε τότε η τουαλέτα θα πάει πιο κάτω και η εμμανουέλα θα σφραγίσει τη βάση της.

Από την άλλη αν οι βίδες δεν γυρνάνε τότε ίσως πρέπει να αφαιρέσετε την τουαλέτα και να τοποθετήσετε καινούργιες βίδες.

Αν συνεχίζει να υπάρχει διαρροή της λεκάνης τότε το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει η εμμανουέλα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πως αφαιρούμε την παλιά εμμανουέλα και την αντικαθιστούμε με μία καινούργια.

 

Αλλαγή εμμανουέλας


Διαροή Λεκάνης:Μπορώ να το λύσω μόνος μου; Αλλαγή Παλιάς Εμανουέλας με Καινούρια


Σε αυτό το βήμα θα πρέπει να ελέγξετε για αλλαγή της εμμανουέλας. Αν απαιτείται αλλαγή, τότε διαβάστε τα παρακάτω βήματα που εξηγούν λεπτομερώς την αντικατάσταση.

 

Αγορά καινούργιας εμμανουέλας


Οι κοινές διαστάσεις της εμμανουέλας κάνουν για όλες τις τουαλέτες ωστόσο κάποιες ίσως είναι διαφορετικές. Αν δεν είστε σίγουροι για την αγορά της εμμανουέλας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιγράψετε την τουαλέτα στον άνθρωπο του μαγαζιού που θα πάτε να αγοράσετε την εμμανουέλα.

Αυτοί είναι συνήθως ειδικοί και θα καταλάβουν αμέσως για τι πράγμα τους μιλάτε και θα δώσουν το σωστό μέγεθος.

 

Αποσυνδέστε την τουαλέτα


Ξεκινήστε με την αποσύνδεση της τουαλέτας (γυρίστε την βαλβίδα που βρίσκεται κάπου γύρω από την τουαλέτα). Έπειτα, για να αποστραγγίξετε την τουαλέτα από όλο το νερό, τραβήξτε το καζανάκι και μάζεψτε ότι νερά μείνουν με ένα σφουγγάρι.

Μετά, αποσυνδέστε την αντλία του νερού από την τουαλέτα. Τέλος, βγάλτε τις βίδες που βρίσκονται στην βάση της τουαλέτας. Η αφαίρεση των βιδών δεν είναι και το πιο εύκολο όποτε έχετε δύναμη και υπομονή.

 

Αφαιρέστε την τουαλέτα


Αφού έχετε κάνει όλα τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα να βγάλετε την τουαλέτα από την θέση της. Επειδή οι τουαλέτες είναι συνήθως αρκετά βαριές, καλό θα ήταν να έχετε και ένα δεύτερο άτομο να βοηθήσει.

Πάρτε την τουαλέτα και τοποθετήστε την στην άκρη με μεγάλη προσοχή. Είναι φτιαγμένη από πορσελάνη και μπορεί να σπάσει πολύ πολύ εύκολα οπότε να είστε προσεκτικοί. Αφού κάνετε αυτά ελέγξτε τις βίδες και αν είναι απαραίτητο αντικαταστήστε τις με καινούργιες.

 

Αφαιρέστε την παλιά εμμανουέλα

Αφαίρεση Παλιάς Εμανουέλας , η λεκάνη βγάζει νερά τι σημαίνει και πως θα το λύσω;

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αφαιρέστε την παλιά εμμανουέλα. Φροντίστε να ξύσετε όλο το κερί από το πάτωμα γιατί αν μείνει εκεί δεν θα τοποθετηθεί σωστά η καινούργια εμμανουέλα. Χρησιμοποιήστε γάντια κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας γιατί αυτό το σημείο της τουαλέτας περιέχει πολλά πολλά μικρόβια.

Εκτός από αυτό, καθαρίστε τις θέσεις που θα μπουν οι καινούργιες βίδες για πλήρη αποτελεσματικότητα.

 

Βάλτε την καινούργια


Τοποθετήστε σωστά και προσεκτικά την καινούργια εμμανουέλα καθώς και τις βίδες.

 

Τοποθετήστε πίσω την τουαλέτα


Βάλτε την τουαλέτα ακριβώς πάνω από την εμμανουέλα και φροντίστε να περάσουν οι βίδες μέσα από τις τρύπες που έχει η τουαλέτα στην βάση της. Δώστε στην τουαλέτα λίγο κούνημα έτσι ώστε να μπει η εμμανουέλα στην θέση της και να πιάσει το σφράγισμα.

Τώρα σφίξτε τις βίδες, αλλά μην το παρακάνετε γιατί το υπερβολικό σφίξιμο μπορεί να σπάσει την πορσελάνη. Τέλος, συνδέστε πάλι την αντλία νερού με την τουαλέτα.

 

Ξανασυνδέστε την γραμμή νερού


Ποια είναι η αντλία νερού; Σύνδεση Αντλίας Νερού ώστε να γεμίσει το καζανάκι και να επιδιορθώσω την τουαλέτα


Αφού κάνετε την τοποθέτηση σύνδεσης της τουαλέτας, ανοίξτε την παροχή νερού, γεμίστε το καζανάκι και πατήστε το. Κοιτάξτε προσεκτικά την τουαλέτα για τυχόν διαρροές και μόνο όταν είστε σίγουροι ότι δεν στάζει καθόλου νερό και ότι η τουαλέτα είναι καλά σφραγισμένη, η δουλειά σας θα έχει ολοκληρωθεί.

Μετά από αυτή την διαδικασία μπορεί να υπάρχουν γρατσουνιές στην τουαλέτα διαβάστε τρόπους που μπορείτε να τις ξεφορτωθείτε!

 

Σημείωση: Η εμμανουέλα μπορεί να ξεσφιχθεί με τον καιρό και η τουαλέτα να αλλάξει ελαφρώς θέση. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να σφίγγετε τις βίδες της τουαλέτας περιοδικά για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα.