Η διαρροή της τουαλέτας είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Μόλις δούμε νερά να βγαίνουν από την τουαλέτα παίρνουμε απευθείας τηλέφωνο ένα υδραυλικό για να έρθει και να φτιάξει το πρόβλημα.

  Γιατί να μην κάνετε κάτι διαφορετικό; Όπως για παράδειγμα να το φτιάξετε μόνοι σας. Στην αρχή μπορεί να ακούγεται τρομακτικό και πρακτικά αδύνατο αλλά η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ότι φαίνεται.

  Πρώτα ας δούμε για ποιους λόγους η τουαλέτα σας παρουσιάζει διαρροή.

  • Οι βίδες στο κάτω μέρος δεν είναι σφιχτές : Στη βάση της τουαλέτας υπάρχουν 2 βίδες που την ενώνουν και την σφραγίζουν στο πάτωμα. Αν κάποια από αυτές τις βίδες δεν είναι καλά σφιγμένη τότε υπάρχει πιθανότητα διαρροής. Σε αυτή την περίπτωση, θα βλέπετε νερά να βγαίνουν από την βάση της τουαλέτας όταν πατάτε το καζανάκι.
  • Έχει χαλάσει το δαχτυλίδι ή αλλιώς εμμανουέλα της τουαλέτας: Για να είναι η τουαλέτα καλά κολλημένη στο πάτωμα χρησιμοποιείται ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από κερί για να την σφραγίζει… η λεγόμενη εμμανουέλα. Αν δείτε νερά να βγαίνουν από την βάση της τουαλέτας τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε εμμανουέλα γιατί η παλιά χάλασε.

  Τώρα ας δούμε αναλυτικά την διαδικασία με την οποία θα απαλλαγείτε από κάθε είδους διαρροή χωρίς να καλέσετε υδραυλικό.

Σφίξτε τις βίδες

Βίδες τουαλέτας, βίδες λεκάνης, τι κάνω όταν χαλάνε; Πως τις σφίγγω;

  Αφαιρέστε τα πλαστικά που βρίσκονται πάνω στις βίδες, πάρτε ένα εργαλείο και αρχίστε να τις σφίχνετε. Αν οι βίδες γυρνάνε τότε η τουαλέτα θα πάει πιο κάτω και η εμμανουέλα θα σφραγίσει τη βάση της.


  Από την άλλη αν οι βίδες δεν γυρνάνε τότε ίσως πρέπει να αφαιρέσετε την τουαλέτα και να τοποθετήσετε καινούργιες βίδες.

  Αν αυτή η διαδικασία δεν δουλέψει τότε το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει η εμμανουέλα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πως αφαιρούμε την παλιά εμμανουέλα και την αντικαθιστούμε με μία καινούργια.

Αλλαγή εμμανουέλας

Γιατί να αλλάξω Εμμανουέλα στο μπάνιο; Πόσο κοστίζει;

Αγορά καινούργιας εμμανουέλας

  Οι κοινές διαστάσεις συνήθως κάνουν για όλες τις τουαλέτες ωστόσο κάποιες ίσως είναι διαφορετικές. Αν δεν είστε σίγουροι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιγράψετε την τουαλέτα στον άνθρωπο του μαγαζιού που θα πάτε να αγοράσετε την εμμανουέλα.
  Αυτοί είναι συνήθως ειδικοί και θα καταλάβουν αμέσως για τι πράγμα τους μιλάτε και θα δώσουν το σωστό μέγεθος.

 

Αποσυνδέστε την τουαλέτα

  Ξεκινήστε με την αποσύνδεση της γραμμής νερού (γυρίστε την βαλβίδα που βρίσκεται κάπου γύρω από την τουαλέτα). Έπειτα, για να αποστραγγίξετε την τουαλέτα από όλο το νερό, τραβήξτε το καζανάκι και μάζεψτε ότι νερά μείνουν με ένα σφουγγάρι.

  Μετά, αποσυνδέστε την αντλία του νερού από την τουαλέτα. Τέλος, βγάλτε τις βίδες που βρίσκονται στην βάση της τουαλέτας. Η αφαίρεση των βιδών δεν είναι και το πιο εύκολο όποτε έχετε δύναμη και υπομονή.

 

Αφαιρέστε την τουαλέτα

  Αφού έχετε κάνει όλα τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα να βγάλετε την τουαλέτα από την θέση της. Επειδή οι τουαλέτες είναι συνήθως αρκετά βαριές, καλό θα ήταν να έχετε και ένα δεύτερο άτομο να βοηθήσει.

  Πάρτε την τουαλέτα και τοποθετήστε την στην άκρη με μεγάλη προσοχή. Είναι φτιαγμένη από πορσελάνη και μπορεί να σπάσει πολύ πολύ εύκολα οπότε να είστε προσεκτικοί. Αφού κάνετε αυτά ελέγξτε τις βίδες και αν είναι απαραίτητο αντικαταστήστε τις με καινούργιες.

 

Αφαιρέστε την παλιά εμμανουέλα

Πως αφαιρείται η παλιά εμμανουέλα του μπάνιου; DIY Μπάνιου

  Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι αφαιρέστε την παλιά εμμανουέλα. Φροντίστε να ξύσετε όλο το κερί από το πάτωμα γιατί αν μείνει εκεί δεν θα τοποθετηθεί σωστά η καινούργια εμμανουέλα. Χρησιμοποιήστε γάντια κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας γιατί αυτό το σημείο της τουαλέτας περιέχει πολλά πολλά μικρόβια.

  Εκτός από αυτό, καθαρίστε τις θέσεις που θα μπουν οι καινούργιες βίδες για πλήρη αποτελεσματικότητα.

 

Βάλτε την καινούργια

  Τοποθετήστε σωστά και προσεκτικά την καινούργια εμμανουέλα καθώς και τις βίδες.

 

Τοποθετήστε πίσω την τουαλέτα

  Βάλτε την τουαλέτα ακριβώς πάνω από την εμμανουέλα και φροντίστε να περάσουν οι βίδες μέσα από τις τρύπες που έχει η τουαλέτα στην βάση της. Δώστε στην τουαλέτα λίγο κούνημα έτσι ώστε να μπει η εμμανουέλα στην θέση της και να πιάσει το σφράγισμα.
  Τώρα σφίξτε τις βίδες, αλλά μην το παρακάνετε γιατί το υπερβολικό σφίξιμο μπορεί να σπάσει την πορσελάνη. Τέλος, συνδέστε πάλι την αντλία νερού με την τουαλέτα.

 

Ξανασυνδέστε την γραμμή νερού

Γραμμή Νερού:Τι είναι; Πως να την συνδέσετε; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

  Αφού συνδέστε την αντλία, ανοίξτε την παροχή νερού, γεμίστε το καζανάκι και πατήστε το. Κοιτάξτε προσεκτικά την τουαλέτα για τυχόν διαρροές και μόνο όταν είστε σίγουροι ότι δεν στάζει καθόλου νερό και ότι η τουαλέτα είναι καλά σφραγισμένη, η δουλειά σας θα έχει ολοκληρωθεί.

Σημείωση: Η εμμανουέλα μπορεί να ξεσφιχθεί με τον καιρό και η τουαλέτα να αλλάξει ελαφρώς θέση. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να σφίγγετε τις βίδες τις τουαλέτας περιοδικά για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα.