Το μπάνιο είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού. Στο μπάνιο ξεκουραζόμαστε, και χαλαρώνουμε μετά από μια δύσκολη ημέρα για αυτό θα πρέπει να είναι πάντα όμορφο και να προσφέρει την ηρεμία που χρειαζόμαστε. Τι θα λέγατε λοιπόν γυρνώντας στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά να σας περίμενε ένα μικρό σπα; Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ιδέες και τρόπους για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε home σπα, αλλά και διάφορα αντικείμενα που θα κάνουν το μπάνιο σας να μοιάζει με ένα μικρό παράδεισο χαλάρωσης!


Άσπρο χρώμα για τους τοίχους του μπάνιου


Προτιμήστε το άσπρο χρώμα για τους τοίχους του μπάνιου σας, αν αποφασίσετε να αλλάξετε τα πλακάκια του μπάνιου προτιμήστε λευκά πλακάκια καθώς τα χαρακτηριστικά χρώματα του σπα είναι το λευκό αλλά και τα υπόλευκα χρώματα όπως το λευκό γκρί και το σκανδιναβικό άσπρο.


Μπανιέρα από πέτρα


Πώς θα σας φαινόταν μια μπανιέρα από πέτρα; Αν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε την κλασική πορσελάνινη μπανιέρα σας, σκεφτείτε την πέτρα ως υλικό για την νέα μπανιερα καθώς η πετρά χρησιμοποιείται πολύ σε χώρους σπα. Φροντίστε η νέα μπανιέρα να έχει μεγάλο μήκος και πλάτος έτσι ώστε να είναι εύκολο να τοποθετείτε και τα προσωπικά σας αντικείμενα πάνω στην πέτρα.


Ξύλινη επένδυση


Η ξύλινη επένδυση είναι μια ιδέα που εφαρμόζεται σε χώρους σπα και δίνει την αίσθηση πολυτέλειας! Έτσι μπορείτε συνδυαστικά με την πέτρινη μπανιέρα να δημιουργήσετε μια ξύλινη επένδυση στον τοίχο πάνω από την μπανιέρα. Αυτό θα κάνει το μπάνιο σας να μοιάζει με επαγγελματικό σπα.


Ξύλινη επένδυση μπάνιου, ξύλινα έπιπλα για να κάνουν ζεστό τον χώρο σας


Λευκές πετσέτες μπάνιου


Οι πετσέτες είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα για αυτό πρέπει να επιλέξουμε τις πετσέτες μας με βάση κάποιες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Οι λευκές πετσέτες δίνουν την αίσθηση της χαλάρωσης και της καθαριότητας. Καλό θα ήταν να επιλέξετε λευκές πετσέτες από βαμβάκι, διότι το βαμβάκι χάρης την υδροφιλική φύση του είναι απίστευτα απορροφητικό. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα υλικό που χαρακτηρίζεται για την απαλότητα και την φιλικότητα του απέναντι στην επιδερμίδα.


Ξύλινο πατάκι μπάνιου


Άλλα αντικείμενα που θα χρειαστείτε για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε home spa είναι ένα ξύλινο πατάκι μπάνιου. H διαφορά του ξύλινου από ένα κοινό χαλάκι μπάνιου είναι ότι το ξύλινο ταπέτο βοηθά στην διατήρηση της θερμοκρασίας των ποδιών αλλα και του χώρου. Μπορείτε να βρείτε ξύλινα χαλάκια μπάνιου στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίου και χρώματος.



Ξύλινα αντικείμενα και διακοσμητικά μπάνιου που θα δώσουν αίσθηση πολυτελείας στον χώρο με οικονομικές λύσεις


Διακόσμηση μπάνιου


Η διακόσμηση μπάνιου μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο το σπίτι σας! Μπορείτε να μιμηθείτε την διακόσμηση μεγάλων ινστιτούτων αισθητικής και επαγγελματικών σπα. Για παράδειγμα μπορείτε να διακοσμήσετε το μπάνιο σας με λουλούδια, μπορείτε να αλλάξετε τον φωτισμό κάνοντας τον πιο χαμηλό, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικά κεριά. Με φυσικά διακοσμητικά υλικά και γήινα χρώματα μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την αύρα του μπάνιου σας.


Διακοσμητικά φυτά μπάνιου


Τα διακοσμητικά φυτά μπάνιου συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός ήρεμου χώρου, φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα και είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας home spa. Τα κατάλληλα φυτά για την διακόσμηση του μπάνιου σας είναι ορχιδέες, αλόη βέρα και φτέρες καθώς αυτά τα φυτά ευδοκιμούν σε χώρους όπου υπάρχει αρκετή υγρασία όπως είναι το μπάνιο.


Τα κατάλληλα φυτά για το μπάνιο, φυτά μπάνιου σε προσφορά που θα αντέξουν στην υγρασία


Ζεστό νερό


Κρατήστε το νερό ζεστό, ξεκινήστε να γεμίζετε την μπανιέρα σας αρχικά με πολύ καυτό νερό περιμένετε 10 με 15 λεπτά πριν μπείτε μέσα έτσι ωστε να μην καείτε. Κάτι πολύ σημαντικό είναι να έχετε πάντα την πόρτα σας κλειστη καθώς οι ατμοί που θα συσσωρευτούν θα βοηθήσουν στην εμπειρια του home spa.


Συμπέρασμα


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξετε και να απογειώσετε την εμφάνιση του μπάνιου σας. Για να ανακαινίσετε εντελώς το μπάνιο σας σίγουρα χρειάζεται να δαπανήσετε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Μπορείτε όμως να αλλάξετε το μπάνιο και να το μετατρέψετε σε home spa με πολύ λιγότερα χρήματα. Η πέτρα, το ξύλο, το χρώμα αλλά και τα αντικείμενα όπως πετσέτες, χαλάκι μπάνιου και φυτά εσωτερικού χώρου θα κάνουν το μπάνιο σας να μοιάζει με πραγματική όαση.